Logo amersfoortnu.nl


Foto:

Column Nynke: De laatste keer

"Wie schrijft, die blijft". Dit schreef ik ruim drie jaar geleden in mijn eerste column voor de Amersfoort Nu. En 'ineens' zijn we bij de 77ste column aanbeland, tevens de laatste van mijn hand in de laatste editie van deze krant.

Zo'n laatste keer, dat is wel iets om even bij stil te staan, zeker als je 'm ziet aankomen. Natuurlijk is er voor veel zaken in het leven een laatste keer, evenals een eerste keer. Ik zou daar een hele boom over kunnen opzetten, maar dat zal ik u niet aandoen. Wat wel een interessant gegeven is, is dat je bij de meeste laatste keren pas na áfloop beseft, soms zelfs heel veel later, dat een bepaald moment de laatste keer was.

Zo was er een laatste keer dat ik mijn grootouders bezocht en een laatste keer dat ik de Twin Towers in New York zag. Maar ik kon toen niet bevroeden dat het laatste keren zouden zijn. Er was ook een laatste keer dat ik de deur van de school achter me dichttrok en een laatste keer dat ik sommige klasgenoten zag.

Vele laatste keren, waar ik me toen niet van bewust was. Het voelt vaak zo vanzelfsprekend dat de dingen blijven zoals ze zijn. En tegelijk weten we dat alles aan verandering onderhevig is. Dat is ook helemaal niet erg. Het biedt steeds weer nieuwe mogelijkheden, nieuwe kansen.

Zo ga ik de komende tijd fijn werken aan een bundel met columns en een nieuwe dichtbundel. Genoeg creatieve vooruitzichten dus, naast mijn werk als communicatieadviseur bij MIND. Wilt u mijn stukjes blijven lezen? Kijk dan op mijn Facebookpagina, daar publiceer ik over het algemeen mijn schrijfsels.

Het was me een waar genoegen om ze een paar jaar lang ook vanaf deze plek met u te mogen delen; hartelijk dank voor uw aandacht en de talloze leuke reacties!

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten