Logo amersfoortnu.nl


Herdenkingsstenen in de Schimmelpenninckstraat.
Herdenkingsstenen in de Schimmelpenninckstraat. (Foto: P. van Lierop)

Legging nieuwe Herdenkingsstenen

Amersfoort - Nu de historie is uitgezocht en de nabestaanden gevonden zijn, worden er door de Stichting Herdenkingsstenen Amersfoort in de Vredesweek op woensdagmiddag 25 september vier herdenkingsstenen gelegd voor Amersfoortse slachtoffers van de Duitse bezetter tijdens de Tweede Wereldoorlog. De slachtoffers zijn Joodse inwoners van Amersfoort en mensen uit het verzet gedurende die oorlogsjaren.

Het gaat op 25 september om vier herdenkingsstenen. Om 16.00 uur wordt er met de onthulling gestart op Utrechtseweg 35. ''Vervolgens lopen we door naar Utrechtseweg 145 en 147 en eindigen tenslotte bij Vermeerstraat 22.'' Twee herdenkingsstenen zijn bij deze steenlegging gesponsord door de Ambassade van Vrede in Amersfoort. Leden van de Ambassade van Vrede in Amersfoort zullen bij de onthullingen aanwezig zijn.

De lokale Ambassade van Vrede in onze stad wordt gevormd door afgevaardigden uit vijf religieuze gemeenschappen en maatschappelijke organisaties (het Apostolisch Genootschap, de Bahá’i gemeenschap, de Johanneskerk, P.K.N kerk de Bron en de R.K. Parochie O.L.V. van Amersfoort en Amnesty International). Samen zorgen zij voor de invulling van de activiteiten in de Vredesweek die dit jaar van 21 t/m 29 september loopt. Thema in dit jaar is: ”Vrede verbindt over grenzen” .

Het leggen van de herdenkingstenen voor de laatste woonplek van Joodse mensen en uit het verzet in onze stad is een van de activiteiten waar de Ambassade van Vrede in Amersfoort gedurende de Vredesweek aan meewerkt. ''Zo houden we gezamenlijk als organisaties ook de verbinding in stand tot over de grenzen van de dood heen.''

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten