Logo amersfoortnu.nl

Filmprogramma De Lieve Vrouw do 19 t/m wo 25 Sep

Bekijk het hele filmprogramma op www.lievevrouw.nl


PREMIÈRES & NIEUW

DOLOR Y GLORIA | PEDRO ALMODOVAR
In de nieuwe film van Spaanse grootmeester Pedro Almodóvar blikt een regisseur op leeftijd terug op het verleden en de keuzes die hij heeft gemaakt. Met prachtige rollen voor steracteurs Antonio Banderas en Penélope Cruz. ‘Dolor y gloria’ ging in première op het Filmfestival van Cannes, waar Antonio Banderas de prijs voor Beste Acteur won.

THE LAST MALE ON EARTH | FLOOR VAN DER MEULEN
Er is nog één mannetje over op de hele wereld van de majestueuze witte neushoorn. Hij wordt verzorgd door parkwachters en bewaakt door zwaarbewapende bodyguards. Deze docu volgt de laatste jaren van de enige overgebleven mannelijke noordelijke witte neushoorn in Afrika.

Ook te zien op Picl


SPECIALS

RETROPERSPECTIEF ANDREJ TARKOVSKI

MA 23 SEP 20:30 UUR & DI 24 SEP 12:15 UUR

DE JEUGD VAN IVAN (1962) | ANDREJ TARKOVSKI

Tarkovski's eerste speelfilm ging in het Westen in première op het filmfestival van Venetië en won direct de Gouden Leeuw. De geëngageerde film gaat over de persoonlijke getuigenis van een Russische jongen.

GAY

ZO 22 SEP 15:55 UUR

TAXI ZUM KLO (1980) | FRANK RIPPLOH

Deze gay klassieker gaat over een homoseksuele leraar in West-Berlijn die ondanks zijn relatie langs publieke toiletten cruiset. De seksueel expliciete film is een autobiografisch project van schrijver, regisseur en acteur Frank Ripploh.


GEPROLONGEERD

DOWNTON ABBEY | MICHAEL ENGLER
De bekende acteurs uit de populaire televisieserie over de Britse familie Crawley en hun bedienden keren terug voor de film. Het verhaal speelt zich af in Engeland tijdens de herfst van 1927, anderhalf jaar na de gebeurtenissen uit de serie.

MANTA RAY | PHUTTIPHONG AROONPHENG
Aan de Thaise kust vinden veel gevluchte Rohingyas uit buurland Myanmar een voortijdige dood. Een visser ontfermt zich over een onbekende gewonde man die hij aantreft bij de kust waar zich geheimzinnige zaken afspelen...
Ook te zien op Picl

ROJO | BENJAMÍN NAISHTAT
Een donkerkomische misdaadthriller over de nationale onverschilligheid die de Argentijnen in 1976 vier achtereenvolgende militaire staatsgrepen opleverde.

A RAINY DAY IN NEW YORK | WOODY ALLEN
De nieuwste Woody Allen is een romantische komedie over een jong stel (Timothée Chalamet en Elle Fanning). Hun romantische trip naar New York neemt een andere wending dan ze hadden verwacht.

ONCE UPON A TIME... IN HOLLYWOOD | QUENTIN TARANTINO
Leonardo DiCaprio en Brad Pitt spelen een uitgerangeerde TV-ster en zijn vaste stuntdubbel. Tarantino’s negende is een eerbetoon aan het gouden Hollywood-tijdperk. ????? "Hoe verbind je het komische en groteske met een van de gruwelijkste misdaden in de geschiedenis van Hollywood? Laat dat aan Tarantino over" – de Volkskrant

CELLE QUE VOUS CROYEZ | SAFY NEBBOU
De gescheiden vijftiger Claire (Juliette Binoche) doet zich online voor als een jonge vrouw. Realiteit en leugen lopen steeds meer in elkaar over in deze spannende, romantische film naar de roman van Camille Laurens.

Ook te zien op Picl

DOCUMENTAIRES

MILES DAVIS: BIRTH OF THE COOL | STANLEY NELSON

Miles Davis (1926-1991): een creatief genie die de muziek ingrijpend beïnvloedde. Maar hij was ook een verslaafde, zwarte man in racistisch Amerika die zijn vrouwen mishandelde. Deze docu, die je aan je stoel kluistert, schetst een beeld van de man achter de muziek.

THE BIGGEST LITTLE FARM | JOHN CHESTER
John en Molly laten hun werk en het stadsleven achter zich om een stuk dor land om te bouwen tot een unieke boerderij met een zelfregulerend ecosysteem. We volgen hen in deze adembenemend gefilmde en inspirerende docu.

JEUGD

MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS (AL) | STEVEN WOUTERLOOD
Sam ontmoet Tess tijdens de familievakantie op Terschelling. Hoewel hij zich eigenlijk wil richten op zijn alleenheidstraining, blijkt Tess hulp nodig te hebben om haar biologische vader te leren kennen. De film won al verschillende internationale prijzen.
 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuws uit Utrecht

Meer nieuws uit Utrecht >

Nieuwsoverzicht

Meer berichten