Logo amersfoortnu.nl


Op het festival gaat ook de opwindende muziektheatervoorstelling Lost Tango in première.
Op het festival gaat ook de opwindende muziektheatervoorstelling Lost Tango in première. (Foto: Nichon Glerum)

September Me als muzikale smeltkroes

September Me maakt Amersfoort van 20 tot en met 22 september tot hét epicentrum van de klassieke muziek. Met frisse, eigentijdse blik heeft Ragazze Quartet, artistiek leider van het driedaagse festival, opnieuw een bijzonder en divers programma samengesteld. Thema van deze derde editie is smeltkroes. Reis mee naar een wereld vol kamermuziek, tango, Senegalese sabar, volksmuziek en oosterse klanken.

Amersfoort - Speciaal voor September Me wordt theater Flint omgetoverd tot bruisend festivalhart met hapjes, drankjes en een bijzonder verdiepingsprogramma. Ook in Theater De Lieve Vrouw en de Sint Aegtenkapel vinden concerten plaats.
Het complete programma staat op www.september-me.nl, onderstaand alvast enkele hoogtepunten.

Het openingsconcert Van Steve Reich tot Sabar is een avontuurlijke, muzikale wereldreis met het Franse Béla Quartet, Matangi Quartet en Ragazze Quartet met als eindbestemming een Senegalees dans- en percussiefeest. Arosa Trio speelt Dvorák is een intiem, meeslepend kamermuziekconcert door de Georgische pianiste Nino Gvetadze, de Nederlandse violiste Frederieke Saeijs en de Servisch-Franse celliste Maja Bogdanovic.
Op het festival gaat ook de opwindende muziektheatervoorstelling Lost Tango in première. Een productie van Via Berlin, Orkater en Ragazze Quartet met Meral Polat, tangokoning Carel Kraayenhof en muziek van Astor Piazolla en Julían Peralta. Jim Glerum presenteert voor leken en kenners de vrolijke, muzikale Bartók Pubquiz met livemuziek van Ragazze Quartet.
Waan je bij 1001 Nacht werelds dinerconcert op een Arabische souk. Geniet bij een werelds diner van de muziek van Caravan en Ragazze Quartet en de gedichten van 'Asielzoeker des Vaderlands' Rodaan Al Galidi. Beweging, adem, klank en ontspanning komen samen bij Yoga in Concert, meditatieve muziek met Lenneke van Staalen op Indiase viool en Heiko Dijker op tabla. Klassieke tradities uit India en het Westen ontmoeten elkaar bij Bombay Bazaar. Centraal staan composities van Jacob ter Veldhuis uitgevoerd door Indiaas violiste Lenneke Van Staalen, tablaspeler Heiko Dijker en het Matangi Quartet. Betoverende liederen van de Franse componist Olivier Messiaen worden tijdens UNLOST live uitgevoerd door sopraan Florien Hilgenkamp en pianist Roberto Guijarro tijdens de vertoning van een korte film van Luciënne Venner.

Een smeltkroes van jong Amersfoorts talent bestijgt het podium tijdens Keistad Karavaan. Met winnaars van het Tristan Keuris Kamermuziekconcours, de AZC-band onder begeleiding van Neco Novellas, leerlingen van drummer/percussionist Remco Menting en Ragazze Quartet. Voor de allerkleinsten ten slotte is er de peutervoorstelling Op een Grote Paddenstoel (2+). Het verre eiland Curaçao heeft een muziekkoningin: Izaline Calister. En die koningin komt naar Amersfoort om samen met de peuters liedjes te zingen.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten