Logo amersfoortnu.nl

Amersfoort verkozen tot Onderwijsstad

AMERSFOORT - Amersfoort is woensdag gekozen tot Nationale Onderwijsstad 2020/21. Het predicaat brengt met zich mee dat de stad komend jaar het toneel is van allerlei activiteiten rond de Nationale Onderwijsweek.

Amersfoort heeft de titel Nationale Onderwijsstad 2020/21 binnengehaald met een compact bidbook waarin de sterke punten van het onderwijs in Amersfoort op een rijtje zijn gezet. Het gezamenlijke document van schoolbestuurders, onderwijsinstellingen en de gemeente laat volgens de Stichting Nationale Onderwijsweek goed zien hoe hoog Amersfoort goed onderwijs op de agenda heeft staan.

''De stad is groot genoeg voor een rijk aanbod aan scholen en opleidingen, maar klein genoeg om elkaar als beleidsmakers te vinden'', aldus Job Christians, voorzitter van de Stichting Nationale Onderwijsweek bij de toekenning van de eretitel. Het Amersfoortse onderwijs druipt volgens de Nationale Onderwijsweek van het woord 'samen' en kan daarin een voorbeeld zijn voor onderwijsvernieuwing op nationaal niveau. Zo roemt hij de samenwerking van de katholieke Wilhelminaschool en de protestants-christelijke Parkschool in de wijk Schothorst, die samen in een pand zitten. Ook met leerhotel Het Klooster, waar onderwijs en bedrijfsleven hand in hand gaan, weet Amersfoort zich op de kaart te zetten.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten