Logo amersfoortnu.nl


Foto:

Column Nynke Geertsma: Verk(n)ocht

De inkt van mijn 75ste column voor Amersfoort Nu was nog maar net droog, toen de redactie mij berichtte: de krant is verkocht. De Amersfoort Nu stopt ermee. Ik schrok er niet echt van, maar vind het wel jammer: het betekent dat er een einde komt aan mijn columns in de huidige vorm. Ik was er stiekem toch een beetje verknocht aan geraakt, aan het tweewekelijkse zondagse ritueeltje van mezelf nestelen achter de laptop met een glaasje fris, een bakje verse notenmix van de markt en lekker mijn wilde gedachten over de afgelopen week transformeren naar een prikkelend stukje tekst.
Nu weet ik best dat niets voor eeuwig is en dat de gedrukte kranten het de laatste jaren moeilijk hebben. Dus ik begrijp deze 'move' van de Persgroep (waartoe Amersfoort Nu behoorde) heel goed. Maar dat neemt niet weg dat ik toch met enige weemoed afscheid neem van 'mijn krantje'.

De krant waar ik iedere twee weken, drie jaar lang, mijn kijk op de Amersfoortse actualiteiten mocht geven. Ik had daar driehonderd woorden voor en dat was regelmatig een hele uitdaging. Want als ik eenmaal begin met schrijven, dan is een A4-tje zo gevuld. De kaasschaaf moest er dus vaak overheen. Maar het heeft me wel geleerd om sneller to the point te komen en in zo weinig mogelijk woorden een statement te maken of een gevoel over te brengen. En ik heb ook ervaren dat keuzes maken soms best lastig is. In een stad waar zoveel gebeurt kun je iedere dag wel een interessant onderwerp vinden om op te reflecteren!
Over twee weken schrijf ik mijn 77ste en tevens laatste column voor deze krant. En daarna? Ach, schrijven blijf ik altijd, ik kan gewoon niet zonder. Wie weet komt er een ander platform langs om verknocht aan te raken. Poeh, dat zou wel heel leuk zijn…

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden