Logo amersfoortnu.nl

Filmprogramma De Lieve Vrouw van do 5 t/m wo 11 sep

Bekijk het hele filmprogramma op www.lievevrouw.nl

PREMIÈRES & NIEUW

CELLE QUE VOUS CROYEZ |
SAFY NEBBOU
De gescheiden vijftiger Claire (Juliette Binoche) doet zich online voor als een jonge vrouw. Realiteit en leugen lopen steeds meer in elkaar over in deze spannende, romantische film naar de roman van Camille Laurens.

IN FABRIC | PETER STRICKLAND
Internationale filmcritici zijn lovend over deze moderne fabel over een demonische jurk, die zowel hilarisch als buitengewoon verontrustend is.

MONOS | ALEJANDRO LANDES
Thriller over een groep tienerguerrillastrijders die in de bergen van de Amazone een Amerikaanse gijzelaar en een koe bewaken. Ze drinken, feesten en spelen met hun wapens. Dat gaat niet lang goed.

VOORPREMIÈRE ZO 8 SEP
DOLOR Y GLORIA |
PEDRO ALMODOVAR
In de nieuwe film van Spaanse grootmeester Pedro Almodóvar blikt een regisseur op leeftijd terug op het verleden. Met prachtige rollen voor steracteurs Antonio Banderas en Penélope Cruz.

VOORPREMIÈRE WO 11 SEP
DOWNTON ABBEY |
MICHAEL ENGLER
De bekende acteurs uit de populaire televisieserie over de Britse familie Crawley en hun bedienden keren terug voor de langverwachte film.

SPECIALS

CINESINGLE ZO 8 SEP 12.00 UUR
DOLOR Y GLORIA |
PEDRO ALMODOVAR
Inloop vanaf 11.00 uur.

GAY MA 9 SEP 21.00 UUR
TAXI ZUM KLO (1980) |
FRANK RIPPLOH
Deze gay klassieker gaat over een homoseksuele leraar in West-Berlijn die ondanks zijn relatie langs publieke toiletten cruiset. De seksueel expliciete film is een autobiografisch project van schrijver, regisseur en acteur Frank Ripploh.

GEPROLONGEERD

A RAINY DAY IN NEW YORK | WOODY ALLEN
De nieuwste Woody Allen is een romantische komedie over een jong stel (Timothée Chalamet en Elle Fanning). Hun romantische trip naar New York neemt een andere wending dan ze hadden verwacht.

JINPA | PEMA TSEDEN
In dit cinematografische hoogstandje met schitterende beelden van de Tibetaanse hoogvlakte volgen we chauffeur Jinpa. Onderweg pikt hij een man die op zoek is naar de moordenaar van zijn vader. Vanaf dan is hun lot met elkaar verweven....
Ook thuis te zien via Picl

TIGERS ARE NOT AFRAID | ISSA LÓPEZ

Een hartverscheurend mooi en tragisch donker sprookje. De 10-jarige Mexicaanse Estrella gaat de confrontatie aan met een drugsbende. Ze krijgt hulp van een bende straatschoffies en haar eigen gecreëerde fantasiewereld.
Ook thuis te zien via Picl

ONCE UPON A TIME... IN HOLLYWOOD | QUENTIN TARANTINO
Leonardo DiCaprio en Brad Pitt spelen een uitgerangeerde TV-ster en zijn vaste stuntdubbel. Tarantino’s negende is een eerbetoon aan het gouden Hollywood-tijdperk. ????? "Hoe verbind je het komische en groteske met een van de gruwelijkste misdaden in de geschiedenis van Hollywood? Laat dat aan Tarantino over" – de Volkskrant

ONLY YOU | HARRY WOOTLIFF
Een ijzersterke film over een stel dat via ivf zwanger hoopt te worden. Met liefdesvuurwerk tussen de hoofdrolspelers Josh O’Connor en Laia Costa enerzijds en kille medische procedures anderzijds.

TEMBLORES | JAYRO BUSTAMANTE
Als de christelijke familieman Pablo verliefd wordt op een man, stelt zijn familie hem een ultimatum: of hij laat zich ‘genezen’ door de kerk, of hij wordt voorgoed verbannen.
Ook thuis te zien via Picl

LA QUIETUD | PABLO TRAPERO
Omdat haar vader ziek is, keert Eugenia terug naar het familielandgoed vlakbij Buenos Aires. Na de hereniging met haar zus en moeder, komen de duistere geheimen uit hun verleden al snel bovendrijven.

SO LONG, MY SON | WANG XIAOSHUAI
Prachtig Chinees drama over twee gezinnen die vanaf de jaren ’80 samen opgroeien tijdens de revolutionaire hervormingen in China. Hun wegen scheiden na het verlies van een kind tijdens een tragisch ongeluk.

YESTERDAY | DANNY BOYLE
Imagine a world without ‘Imagine’... Oftewel: wat als The Beatles nooit hadden bestaan en jij de enige bent die hun nummers kent? Dit overkomt singer-songwriter Jack in de nieuwe film van regisseur Danny Boyle (‘Slumdog Millionaire’).

ROCKETMAN | DEXTER FLETCHER
"Rocketman over Elton John wint van megahit Bohemian Rhapsody" - NRC. 'Rocketman' vertelt het inspirerende verhaal over de small-town boy Elton John, die uitgroeide tot een van de meest iconische personen uit de popcultuur.

DOCUMENTAIRES

ASK DR. RUTH |
RYAN WHITE
In deze buitengewoon amusante documentaire kijkt de beroemde tv-seksuologe Dr. Ruth (91 jaar) terug op haar bewogen leven: van haar jeugd onder de nazi's tot haar carrière in de voorste gelederen van de seksuele revolutie.

THE BIGGEST LITTLE FARM | JOHN CHESTER

John en Molly laten hun werk en het stadsleven achter zich om een stuk dor land om te bouwen tot een unieke boerderij met een zelfregulerend ecosysteem. We volgen hen in deze adembenemend gefilmde en inspirerende docu.

VEEARTS MAAIKE | JAN MUSCH

Gouden Kalf-winnaars Musch & Tinbergen volgen veearts Maaike van den Berg en razen mee over het Groningse land, van melkveehouder naar melkveehouder. Tegelijkertijd krijgen we een beeld van de relatie tussen politiek en de praktijk.
Ook te zien op Picl

DIEGO MARADONA | ASIF KAPADIA
Een uniek portret van een man, rebel, held en voor velen: God... De nieuwe film van Oscarwinnaar Asif Kapadia ('Amy') gaat over de opkomst en ondergang van stervoetballer Diego Maradona.

JEUGD

JIM BUTTON EN DE STAD VAN DE DRAKEN |
DENNIS GANSEL
Jim trotseert samen met zijn vrienden Lucas de machinist en stoomlocomotief Emma de gevaren van de Drakenstad om prinses Li Si te bevrijden. Een spannend avontuur van de schrijver van ‘The Neverending Story’.

MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS (AL) | STEVEN WOUTERLOOD
Sam ontmoet Tess tijdens de familievakantie op Terschelling. Hoewel hij zich eigenlijk wil richten op zijn alleenheidstraining, blijkt Tess hulp nodig te hebben om haar biologische vader te leren kennen. De film won al verschillende internationale prijzen.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuws uit Utrecht

Meer nieuws uit Utrecht >

Nieuwsoverzicht

Meer berichten