Logo amersfoortnu.nl


Foto:

Amersfoort Nu verkocht aan BDUmedia

Amersfoort - De Persgroep verkoopt per 1 oktober aanstaande de huis-aan-huiskrant Amersfoort Nu aan BDUmedia. De nieuwe uitgever zal de krant Amersfoort Nu integreren in De Stad Amersfoort. Voor de trouwe lezer blijft het lokale nieuws via de krant dus gewoon beschikbaar. De Persgroep en BDUmedia gaan een nauw samenwerkingsverband aan. Aangevraagde advertenties bij de Persgroep worden voortaan door BDUmedia geplaatst in De Stad Amersfoort.

Jan van Dun, algemeen directeur local media van de Persgroep: "De markt ontwikkelt zich zodanig en zo snel dat in veel steden en gemeenten nog slechts plaats is voor één huis-aan-huiskrant. Terwijl er soms wel drie zijn met allemaal dezelfde problemen. Dit leidt tot allerlei bewegingen in de sector. Sommige titels worden verkocht, andere titels worden aangekocht. Wij passen ons bestaande portfolio aan en zetten verder in op het ontwikkelen van digitale mogelijkheden. Zo kunnen lezers ons nieuws ook vinden op digitale nieuwsmedia, zoals AD.nl of indebuurt.nl."

Heiko Imelman, Directeur van BDUmedia: "Om kwalitatief lokaal nieuws te kunnen blijven publiceren in een dalende advertentiemarkt is er te weinig ruimte voor meerdere spelers in een gebied.
Daarom verkoopt BDUmedia in een aantal gevallen titels om andere titels aan te kopen en haar bereik in het betreffende gebied te versterken om zo de adverteerder beter te kunnen bedienen met een groter bereik.
Daarnaast zien we dat er vanuit de lezer steeds meer behoefte is aan actueel lokaal nieuws. BDUmedia wil graag inspelen op deze behoefte en zal naast de bestaande weekuitgaven in print nog meer gaan inzetten op actueel lokaal nieuws via de digitale uitgaven van haar nieuwsmerken".

BDUmedia en de Persgroep zijn overtuigd van het belang en de kracht van de samenwerking voor het behoud van lokaal nieuws in de regio.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden