Logo amersfoortnu.nl


Rukavina maakte deze voorstelling voor Het Nationale Theater.
Rukavina maakte deze voorstelling voor Het Nationale Theater. (Foto: Sanne Peper)

Lezersactie: win kaarten voor 'Language'

Amersfoort - Win kaarten voor 'Language', een theatrale solo-performance over de wonderlijke wereld van taal door Venja Rukavina.

Venja Rukavina speelde in films, tv-series en theaterproducties en won daarmee diverse prijzen. Eerder was in De Lieve Vrouw te zien in 'Nobody's Home'. Donderdag 19 september staat hij er opnieuw met zijn inspirerende college over taal.

Venja Rukavina (Serajevo, 1989) ontvluchtte in 1992 met zijn ouders zijn geboorteland en kwam in Nederland terecht waar hij na het afronden van de Toneelacademie met succes speelde in The Nation (2018), Flikken Maastricht (2013), Overspel (2015) en Ik weet wie je bent (2018). In 'Language' stelt hij 'taal' centraal. Als brug tussen culturen en vooral als barrière. Waarom is het onmogelijk om iets 'echt' te vertalen? Hoe bepaalt taal je visie op de wereld?
''Welkom bij een college over taal. De beste uitvinding die de mens ooit heeft gekend. Een uitvinding die zichzelf heeft uitgevonden. Door een nieuwe taal te leren kijk je weer als nieuw tegen allerlei dingen aan," zegt Rukavina, die deze voorstelling maakte voor Het Nationale Theater.
De Lieve Vrouw geeft twee sets van twee entreekaarten weg voor de voorstelling 'Language' op donderdag 19 september om 20.30 uur. Winnen? Stuur voor maandag 9 september een mailtje naar communicatie@lievevrouw.nl. Winnaars krijgen bericht.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten