Logo amersfoortnu.nl


Tim Glashorst en Hans Bult laten alvast een aantal schilderijen zien.
Tim Glashorst en Hans Bult laten alvast een aantal schilderijen zien. (Foto: Ronald Kersten Fotografie)

Bijzondere expositie in dorpshuis De Neng

Vrijdag 6 september vindt de opening plaats van een bijzondere expositie met de naam 'Samen'. Tot midden oktober zijn schilderijen te zien van Hans Bult en Tim Glashorst. Het bijzondere aan de expositie is dat een van de twee kunstenaars iemand met een beperking is. Tim is werkzaam in het atelier van Jans-Pakhuys en heeft eerder geëxposeerd, maar nog nooit met een duo-expositie. Hij had een groepstentoonstelling van Jans-Pakhuys en tentoonstellingen in het Singer Museum in Laren, Museum Ons' Lieve Heer op Solder in Amsterdam en het Jopie Huisman Museum in Workum.

door Adriënne Nijssen

Amersfoort - "Het was daar dat ik het werk van Tim ontdekte," vertelt Hans. "Mijn vrouw en de moeder van Tim bleken op hetzelfde smartlappenkoor te zitten. Tim kwam kijken bij een expositie van mij in Soest. En zo hebben we een bepaald contact opgebouwd."
Zowel Hans als Tim hadden altijd al iets met tekenen en schilderen. Tim is autodidact, hij ontwikkelde zichzelf. Hij schildert dieren, mensen, landschappen en het liefst van al vogels. "Soms werk ik twee weken aan een schilderij, soms drie maanden. Het ligt aan de grootte hoe lang ik er over doe," zegt hij.
Hans voelde zich al jong aangetrokken tot de Verkade-albums. Hij deed de Nieuwe Akademie in Utrecht. "Na mijn pensionering nam het schilderen een enorme vlucht. Ik ben lid van Kunstkring Kattenbroek en lid van Kunstroute Hoogland." Ook Hans doet langer over het ene schilderij dan het andere. "Ik maak collages en dat kan soms wel maanden duren voor het klaar is. Soms maak ik een schilderij in een halve dag. Maar dat is eerder uitzondering dan regel."
Ook Hans exposeerde al eerder, regelmatig in Amersfoort en Soest, soms duo-exposities. Samen maakten Hans en Tim een plattegrond van de bibliotheek in dorpshuis De Neng. "We hebben de ruimtes bekeken en samen uitgezocht welke werken in welke ruimte komen te hangen. Soms op onderwerp, soms op kleur, maar telkens een goede combinatie. We vinden het heel spannend hoe mensen tegen zo'n combinatie aankijken," zeggen de heren. Ze kijken uit naar de tentoonstelling die op 6 september om 19.30 uur door Annemiek Brehm van Bibliotheek Eemland in vestiging Hoogland geopend wordt. "Op die avond zijn wij natuurlijk allebei aanwezig," zeggen Hans en Tim. Daarnaast onderhoudt Hans contact met Annemiek. Reacties zal hij dan met Tim bespreken.
Hans vindt het spannend om met iemand met een beperking te exposeren. "Het werk van Tim is zo spontaan en de moeite waard, ik ben benieuwd hoe dat samengaat met mijn werk. In combinatie met mijn werk kunnen mensen zien dat iedereen zijn eigen kracht heeft," zegt hij.
"Mensen moeten komen kijken omdat de schilderijen mooi zijn. Het is gewoon leuk om te zien,'' vindt Tim.
De expositie is van maandag t/m zaterdag te bezoeken tijdens openingsuren van de bibliotheek in dorpshuis De Neng. Die tijden zijn te vinden op www.dorpshuisdeneng.nl

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten