Logo amersfoortnu.nl


Vanuit de speciale vip-box kun je de geiten bewonderen.
Vanuit de speciale vip-box kun je de geiten bewonderen. (Foto: Feike Faase)

Festival GekkigGeit op Boerderij Breevoort

Zondag 8 september van 11.00 tot 16.00 uur vindt de tweede editie van het festival GekkigGeit plaats op Geitenboerderij Breevoort in Hoogland-West aan de Slaagseweg 4. Een te gekke dag voor kinderen en (groot)ouders, waarbij geiten, de boerderij en veel gekkigheid centraal staan.

Amersfoort - Het volle programma bevat een lange lijst aan activiteiten. Zo verzorgt Petra van Pop-Up yoga, kinderyoga met uitzicht op de geiten. Er is een parcours vol boerenspelletjes, geitje-prik, sjoelen, boerenbasketbal en Sportivate neemt je mee naar het spannende blotevoetenpad. In het speciaal gemaakte mini-strobalentheater vertelt Jeroen van JeBo Entertainment het verhaal van De wolf en de zeven geitjes. Bij Bzzzonder worden natuurarmbandjes gemaakt en met Pak een sik and take a pic maak je er de leukste foto's.

Boer Jos geeft graag een rondleiding op zijn geitenboerderij. Verder is er muziek en zijn er voldoende (geiten)hapjes en sapjes. Zo is het ijs van Lekker Gemekker gemaakt van geitenmelk. Ook de pannenkoeken van geitenproducten ontbreken niet en je kunt geitenkaas proeven. Ten slotte zijn de 800 geiten van boer Jos er ook; vanuit de speciale vip-box kun je ze prima zien en bewonderen.

GekkigGeit begint om 11.00 uur en duurt tot 16.00 uur. De toegang is €5,- voor kinderen van 3 t/m 12 jaar, voor (groot)ouders is de toegang gratis. Boerderij Breevoort is te vinden op Slaagseweg 4, Hoogland-West. Hoewel er parkeergelegenheid is wordt er aangeraden om op de fiets te komen. Let op, er is geen gelegenheid tot pinnen, dus neem contant geld mee.

Het idee en de organisatie is een samenwerking tussen Boerderij Breevoort, Mariska Jacobi van iaMeventz en Theo Polman van C3Advies.

Boerderij Breevoort, in de volksmond ook wel Universiteit van de Geit genoemd, is een groot melkgeiten-bedrijf met 800 melkgeiten en zo'n 200 lammeren. Op Breevoort wordt duurzaam gewerkt. Bij de geiten wordt geen antibiotica gebruikt en het ongedierte wordt zonder gif bestreden.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten