Logo amersfoortnu.nl

Filmprogramma De Lieve Vrouw van do 29 aug. t/m wo 4 sep.


Bekijk het hele filmprogramma op www.lievevrouw.nl


PREMIÈRES & NIEUW

A RAINY DAY IN NEW YORK | WOODY ALLEN
De nieuwste Woody Allen is een romantische komedie over een jong stel (Timothée Chalamet en Elle Fanning). Hun romantische trip naar New York neemt een andere wending dan ze hadden verwacht.

JINPA | PEMA TSEDEN
In dit cinematografische hoogstandje met schitterende beelden van de Tibetaanse hoogvlakte volgen we chauffeur Jinpa. Onderweg pikt hij een man die op zoek is naar de moordenaar van zijn vader. Vanaf dan is hun lot met elkaar verweven....
Ook thuis te zien via Picl

TIGERS ARE NOT AFRAID | ISSA LÓPEZ

Een hartverscheurend mooi en tragisch donker sprookje. De 10-jarige Mexicaanse Estrella gaat de confrontatie aan met een drugsbende. Ze krijgt hulp van een bende straatschoffies en haar eigen gecreëerde fantasiewereld.
Ook thuis te zien via Picl

SPECIALS

LAATSTE WEEK: TERUGHAALACTIE
Druk, druk, druk? Dan mis je weleens wat. Daarom halen wij een aantal toppers terug. Deze week: The Favourite, Leave no Trace, The Death of Stalin, Werk ohne Autor, Girl en The Children Act.

LAATSTE WEEK: RETROSPECTIEF ISABELLE HUPPERT
Intiem en afstandelijk: deze zomer staat Isabelle Huppert in de spotlights. kijk de beste films van één van de grootste Franse actrices van de afgelopen decennia.
Deze week: 8 Femmes, Elle, La cérémoni, La dentellière, La pianiste, Valley of Love.
La dentellière is ook thuis te zien via Picl

LAATSTE WEEK: PREVIOUSLY UNRELEASED
Sommige films bereiken vreemd genoeg het filmtheater niet. Met het programma Previously Unreleased kun je deze parels tóch zien. In samenwerking met Eye. Deze week: Con el viento.

GEPROLONGEERD


ONCE UPON A TIME... IN HOLLYWOOD | QUENTIN TARANTINO
Leonardo DiCaprio en Brad Pitt spelen een uitgerangeerde TV-ster en zijn vaste stuntdubbel. Tarantino's negende is een eerbetoon aan het gouden Hollywood-tijdperk. ????? "Hoe verbind je het komische en groteske met een van de gruwelijkste misdaden in de geschiedenis van Hollywood? Laat dat aan Tarantino over" – de Volkskrant

ONLY YOU | HARRY WOOTLIFF
Een ijzersterke film over een stel dat via ivf zwanger hoopt te worden. Met liefdesvuurwerk tussen de hoofdrolspelers Josh O'Connor en Laia Costa enerzijds en kille medische procedures anderzijds.

LA PROMESSE DE L'AUBE | ERIC BARBIER
Van zijn moeilijke jeugd in Polen, tot zijn pubertijd in het zonnige Nice, zijn studentenjaren in Parijs en zijn harde pilotentraining tijden WOII… Romain Gary leefde een uitzonderlijk leven.
La Quietud

TEMBLORES | JAYRO BUSTAMANTE
Als de christelijke familieman Pablo verliefd wordt op een man, stelt zijn familie hem een ultimatum: of hij laat zich 'genezen' door de kerk, of hij wordt voorgoed verbannen.
Ook te zien op Picl

LA QUIETUD | PABLO TRAPERO
Omdat haar vader ziek is, keert Eugenia terug naar het familielandgoed vlakbij Buenos Aires. Na de hereniging met haar zus en moeder, komen de duistere geheimen uit hun verleden al snel bovendrijven.

SO LONG, MY SON | WANG XIAOSHUAI
Prachtig Chinees drama over twee gezinnen die vanaf de jaren '80 samen opgroeien tijdens de revolutionaire hervormingen in China. Hun wegen scheiden na het verlies van een kind tijdens een tragisch ongeluk.

YESTERDAY | DANNY BOYLE
Imagine a world without 'Imagine'... Oftewel: wat als The Beatles nooit hadden bestaan en jij de enige bent die hun nummers kent? Dit overkomt singer-songwriter Jack in de nieuwe film van regisseur Danny Boyle ('Slumdog Millionaire').

ROCKETMAN | DEXTER FLETCHER
Rocketman over Elton John wint van megahit Bohemian Rhapsody" - NRC. 'Rocketman' vertelt het inspirerende verhaal over de small-town boy Elton John, die uitgroeide tot een van de meest iconische personen uit de popcultuur.

DOCUMENTAIRES


ASK DR. RUTH | RYAN WHITE - LAATSTE WEEK
In deze buitengewoon amusante documentaire kijkt de beroemde tv-seksuologe Dr. Ruth (91 jaar) terug op haar bewogen leven: van haar jeugd onder de nazi's tot haar carrière in de voorste gelederen van de seksuele revolutie.

THE BIGGEST LITTLE FARM | JOHN CHESTER

John en Molly laten hun werk en het stadsleven achter zich om een stuk dor land om te bouwen tot een unieke boerderij met een zelfregulerend ecosysteem. We volgen hen in deze adembenemend gefilmde en inspirerende docu.

VEEARTS MAAIKE | JAN MUSCH

Gouden Kalf-winnaars Musch & Tinbergen volgen veearts Maaike van den Berg en razen mee over het Groningse land, van melkveehouder naar melkveehouder. Tegelijkertijd krijgen we een beeld van de relatie tussen politiek en de praktijk.
Ook te zien op Picl

DIEGO MARADONA | ASIF KAPADIA
Een uniek portret van een man, rebel, held en voor velen: God... De nieuwe film van Oscarwinnaar Asif Kapadia ('Amy') gaat over de opkomst en ondergang van stervoetballer Diego Maradona.

JEUGD

JIM BUTTON EN DE STAD VAN DE DRAKEN | DENNIS GANSEL | VANAF ZO 1 SEP
Jim trotseert samen met zijn vrienden Lucas de machinist en stoomlocomotief Emma de gevaren van de Drakenstad om prinses Li Si te bevrijden. Een spannend avontuur van de schrijver van 'The Neverending Story'.

DUMBO | TIM BURTON - LAATSTE WEEK
Disney en visionair regisseur Tim Burton brengen je het gloednieuwe grootse live actieavontuur Dumbo, een geliefde klassieker waarin verschillen worden gevierd, familie wordt gekoesterd en dromen vleugels krijgen.

MIA AND THE WHITE LION | GILLES DE MAISTRE - LAATSTE WEEK

Mia's leven staat op zijn kop wanneer ze met haar familie verhuist van Londen naar een leeuwenboerderij in Zuid-Afrika. Ze mist haar vrienden, maar weet een bijzondere vriendschap op te bouwen met de mooie witte leeuw Charlie.

MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS (AL) | STEVEN WOUTERLOOD - LAATSTE WEEK
Sam ontmoet Tess tijdens de familievakantie op Terschelling. Hoewel hij zich eigenlijk wil richten op zijn alleenheidstraining, blijkt Tess hulp nodig te hebben om haar biologische vader te leren kennen. De film won al verschillende internationale prijzen.
 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden