Logo amersfoortnu.nl


Myrthe van Beers aan het trainen voor Fight Cancer, in zwemwater van 28 graden op de Nederlandse Antillen.
Myrthe van Beers aan het trainen voor Fight Cancer, in zwemwater van 28 graden op de Nederlandse Antillen. (Foto: Ramses de Groot)

Zwemevent in stadsdecor voor Fight Cancer

Zondag 8 september vindt in Amersfoort voor de eerste keer 'Swim to Fight Cancer' plaats. Het gaat om een recreatief zwemevent in het stadsdecor van Amersfoort, waarbij deelnemers en teams uit de regio Eemvallei zoveel mogelijk donaties ophalen voor Fight Cancer, een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding. Een van de deelnemers is Myrthe van Beers. "Nog steeds ondervindt een op de drie mensen de gevolgen van kanker. Indirect raakt het bijna iedereen om je heen. Wie heeft er geen familielid of bekende met deze verschrikkelijke ziekte? Ook ik heb van dichtbij meegemaakt welk gevecht je moet voeren, zowel fysiek als emotioneel. Op dit moment heb ik een zwager die hard moet knokken om deze ziekte te kunnen overwinnen. Ik mag van geluk spreken dat mijn ervaringen alweer een tijdje achter mij liggen en dat ik weer fit genoeg ben om mee te zwemmen. Dat doe ik dan ook graag voor al die anderen die op dit moment nog in onzekerheid zitten of die daarin helaas nog terecht gaan komen," vertelt Myrthe.

door Adriënne Nijssen

Amersfoort - Elke deelnemer zwemt zijn of haar twee kilometer in de Eem om zoveel mogelijk donaties op te halen voor de stichting Fight Cancer. Het startpunt ligt aan het Eemplein en de zwemmanifestatie vindt plaats tussen 11.30 en 16.00 uur. In die tijd zwemmen alle deelnemers hun twee kilometer. "Wanneer door mijn deelname er weer een beetje meer inzicht en betere medicatie kan komen, heb ik mijn doel bereikt," zegt Myrthe.

Gelukkig staat Myrthe er tijdens het zwemevent niet alleen voor; ze zwemt samen met een team. "Ons team heet 'Doekoes geen snooze' omdat wij gaan voor de donaties en onze wekker die dag zeker niet zullen laten snoozen. Ons team heeft al een behoorlijk bedrag weten op te halen. We dagen elkaar al wekenlang uit met onze trainingsresultaten. Sommigen trainen in het zwembad, anderen doen dat op hun vakantieadres. Zelf trainde ik in zwemwater van 28 graden op de Nederlandse Antillen. Het zal wel wennen zijn in het koude water van de Eem," lacht ze.

In Nederland krijgen meer dan 100.000 mensen per jaar kanker, zo'n elf per uur. Onder het motto 'Love life. Fight cancer.' wil de organisatie iedereen inspireren om samen de strijd tegen kanker aan te gaan. Je kunt op verschillende manieren helpen, zoals een actie starten voor Fight, geld doneren, een individuele zwemmer of een team sponsoren, zelf mee zwemmen of vrijwilliger worden. ''Samen kunnen wij onze droom realiseren: kanker verslaan.'' Zie www.fightcancer.nl/event/swim-to-fight-cancer-amersfoort

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten