Logo amersfoortnu.nl


De Amersfoortse Esmée de Korte is Miss Intercontinental Utrecht 2019 geworden.
De Amersfoortse Esmée de Korte is Miss Intercontinental Utrecht 2019 geworden. (Foto: Adriënne Nijssen)

Esmée de Korte naar landelijke Miss-verkiezingen

Esmée de Korte stond in de finale van de Miss Beauty of Utrecht Verkiezing en won daar de titel Miss Intercontinental Utrecht 2019. En nu gaat ze onze provincie vertegenwoordigen voor de Nederlandse titel. Esmée had wel gehoopt finalist te worden maar ze had het niet verwacht. ''Ik had het idee dat iedereen een kans had. Toen mijn naam werd afgeroepen wist ik niet zo goed hoe ik moest reageren. Ik was heel blij maar mijn emoties hield ik op dat moment binnen. Dat kwam later pas. Ik voelde me gelukkig. Nu ga ik het opnemen tegen de elf andere winnaressen. Ik denk dat het lastiger is dan bij de finale van Utrecht. Maar ik wil nu echt winnen. Vorige keer dacht ik meer: ik zie wel, nu wil het echt afmaken."

door Adriënne Nijssen

Amersfoort - Esmée maakte een hele ontwikkeling door. "Iedereen heeft een kernboodschap. De mijne is eenzaamheid. Eenzaamheid onder ouderen én eenzaamheid onder jongeren. Daarnaast had ik verschillende fotoshoots en ik heb communicatietraining gehad. En uiteraard spullen zoals haarproducten, shirts, hakken, jurkjes, bikini's en badpakken van sponsors. Voor dat laatste doe ik het niet, dat is leuk meegenomen."
Het was voor Esmée belangrijk haar schooljaar af te maken. Dat is gelukt, ze heeft haar propedeuse gehaald voor bedrijfskunde. Ze gaat zich nu focussen op de finale. Dat doet ze door veel te lezen over haar kernboodschap en nog veel meer geld ophalen voor de Linda Foundation. Want ook de inzet tijdens het proces telt mee voor de einduitslag. ''In het begin wist ik dat er tijd in zou gaan zitten maar ik had niet verwacht dat het zoveel zou zijn. Ik had van mezelf ook niet verwacht dat ik me er zo in wilde verdiepen. Miss zijn is meer dan alleen mooi zijn," zegt ze.
Mocht Esmée winnen dan gaat ze naar de wereldverkiezing van Miss Intercontinental in Delhi in India. Maar zover durft ze nog niet te denken. Ze zou uiteraard gaan maar ze zou het wel wat lastig vinden. "Misschien moet ik dan een jaartje stoppen met mijn studie."
En als ze niet wint is ze nog steeds een jaar lang Miss Intercontinental Utrecht. "Je bent dan vooral bezig met scouten en casten van meisjes voor de titel van 2020. En ik ga aan het eind van het jaar mijn kroontje inleveren. Ik heb geen idee wat ik daarna gaan doen. Ik zie wel wat er op mijn pad komt. Mijn studie staat echt voorop. Ik zou wel iets ernaast willen doen als het me wordt aangeboden. Ik denk dan bijvoorbeeld aan modellenwerk."

Elke miss heeft een kernboodschap. Esmée koost voor het thema 'Eenzaamheid'. Ze las er heel veel over en kwam al snel tot de ontdekking dat er een groot verschil is tussen eenzaamheid onder ouderen en onder jongeren.
Ouderen zijn letterlijk eenzaam en zij zijn dus gebaat bij een echt samenzijn.
Onder jongeren neemt de eenzaamheid toe vanwege de invloed van sociale media. Bij jongeren is het belangrijk dat je het taboe doorbreekt, dat ze leren dat het niet erg is als ze een weekend alleen thuis zitten terwijl vrienden allemaal leuke dingen doen. Daarom wil Esmée haar boodschap ook via sociale media delen. Ze hoopt dat jongeren op dat gebied elkaar gaan helpen.
Esmée zou het heel fijn vinden als jongeren zichzelf leren zijn en beseffen dat ze goed zijn zoals ze zijn. Daarnaast hoopt ze dat meer mensen de eenzaamheid onder ouderen gaan oplossen.
Ze wil er zich graag voor inzetten omdat ze dan iets kan betekenen voor anderen en haar positie als miss daar voor kan zorgen. Want eenzaamheid heeft volgens Esmée meer impact dan je denkt. Esmée wil graag winnen maar hoopt in elk geval bij de eerste vijf te eindigen want pas dan mag ze over haar kernboodschap vertellen.

Stemmen op Esmée

De verkiezing vindt plaats op 30 augustus in Studio 21 in Hilversum. Deuren open 19.00 uur, start show 19.20 uur einde finale 23.00 uur. https://missbeautynetherlands.com/tickets/. Wil je op Esmée stemmen sms dan t/m 29 augustus Poll Intercontinental Esmee naar 3010.

Meer berichten