Logo amersfoortnu.nl


Kannen & Kruiken strijkt komend weekeinde voor een nieuwe editie weer neer in het Burgemeester Brouwerplantsoen.
Kannen & Kruiken strijkt komend weekeinde voor een nieuwe editie weer neer in het Burgemeester Brouwerplantsoen. (Foto: Dennis Verduin)

Van alles in kannen en kruiken

Na het succes van afgelopen jaren strijkt Kannen & Kruiken voor een nieuwe editie neer in het Burgemeester Brouwerplantsoen. Van donderdag 8 tot en met zondag 11 augustus kun je genieten van het grote aanbod fijne wijnen en krachtige bieren. Gerechten uit mobiele keukens en live muziek complementeren de sfeer in het park.

Amersfoort - Ambachtelijke bierbrouwers brengen een weekend lang hun lekkerste bieren aan de man. Het vloeibare goud komt in alle kleuren en smaken aan bod, uit de fles of van de tap. Bierkenners komen flink aan hun trekken bij het ruime assortiment en ook voor de beginnende bierdrinkers valt er veel te winnen.
Uitgesmeerd over maar liefst acht bars zijn er meer dan honderdvijftig bieren te verkrijgen. Lokale brouwers als Swarte Os, Louis Loyal en Eembier vullen een bar met exclusieve toppers en ook Goose Island brengen hun specials. Andere bars worden bezet door het Amersfoortse Rock City Brewing, Jopen, Two Chefs Brewing en Lowlander Beer. Voor wie deze parade van mooie bieren nog niet genoeg is, is er een bierproeverij. De biermeester vertelt dorstige gezelschappen uitgebreid over de smaken.

Louis Loyal bijvoorbeeld brouwt Amersfoortse streekbieren. Ambachtelijk gebrouwen zonder kunstmatige smaak- en kleurstoffen.
Het rijpingsproces van de bieren wordt op geen moment geforceerd en deze ontwikkeling is terug te proeven in het glas, dat wil zeggen in de inhoud ervan.
De bieren van Brouwerij Eembier 'verrassen met een stevige bitterheid'. De brouwerij is in 2006 begonnen langs de Amersfoortse Eem en brouwt zonder kleur- en smaakstoffen, maar met veel tijd en liefde.
Rock City Brewing maakt bieren uit de Keistad Amersfoort. Opgestart in 2014 en als een kei gegroeid. Rock City Brewing staat bekend om zijn bieren vol smaak en aroma en om zijn gedurfde twists, die niet altijd even geslaagd zijn, maar dat risico nemen ze. Bij Rock City Brewing proef je van klassiekers tot gekke specials. Bij warm weer kan hier worden afgekoeld met een van de ice cream beer floats.
De wijnen van De Wijnbar en de Henri Bloem Bar weten de liefhebber te verrassen. Naast het vaste assortiment worden er wisselende specials geschonken onder de toonbank. Elke hoek van het smakenpalet is vertegenwoordigd in meer dan dertig wijnen.

Het Burgemeester Brouwerplantsoen wordt dit weekeinde ook gevuld met live muziek van singer-songwriters, live bands en dj's. Zwijmel weg bij locals als de Joshua Meijer & Band, TWINS en Bricket Out en dans bij Abus Fox, Bas en nog vele anderen.
Bij het genieten van ambachtelijke bieren en sprankelende wijnen hoort natuurlijk een goede bodem. Onder andere Amersfoortse keukens verzamelen zich om de fijnproevers van lekkernijen te voorzien.

Kijk voor alle data en tijden op http://kannenkruiken.nl/amersfoort/

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden