Logo amersfoortnu.nl


Het sportiefste onderdeel van de Gaypride Amersfoort is de Rainbow Run.
Het sportiefste onderdeel van de Gaypride Amersfoort is de Rainbow Run. (Foto: Gaypride)

Sportiviteit op Gaypride Amersfoort

Donderdag 25 juli kleurt Amersfoort roze tijdens de Gaypride Amersfoort. Naast het feest op de Hof met DJ's, Drag Queens en live acts zijn er ook diverse andere onderdelen. Ben je homo, lesbisch, bi, transgender of hetero, jong, oud? Zin in een feestje, of om sportief bezig te zijn, iedereen is welkom.

Amersfoort - Het sportiefste onderdeel van de Gaypride Amersfoort is de Rainbow Run. De Rainbow Run is een 'social run' van 2,5 of 5 kilometer door de binnenstad van Amersfoort. Onderweg verzamel je polsbandjes in alle kleuren van de regenboogvlag. Bij terugkomst hangt er een regenboog aan kleuren aan de pols en ben je klaar voor het feest.

Start en finish zijn op het Lieve Vrouwekerkhof. Vanaf 19.00 uur kun je in Onze Lieve Vrouwetoren het eerste polsbandje ophalen en om 19.30 uur vertrekt de loop.

De route gaat niet alleen door de straten van de binnenstad, maar ook door een aantal markante gebouwen, zoals het pand van DAKA sport en theater Flint. Op meerdere plekken is tijdens de run een korte, muzikale work out. Voor de ervaren lopers een extra uitdaging, voor de beginnende juist een punt om even op adem te komen.

De Rainbow Run wordt georganiseerd in samenwerking met Loopnu. Deelname kost 10 euro (inclusief zes polsbandjes). Schrijf je in via www.loopnu.nl. Van het deelnamegeld gaat een euro per loper naar het Bob Angelo Fonds van het COC.

Ook wordt dit jaar voor de vierde keer Améézing Pink georganiseerd. Als de Pride Walk om 20.30 uur ten einde komt op de Groenmarkt, start de Gouwe Ouwe Dans Band het feest met funky beats en bekende nummers uit de Homo Top-100.

Nummers zoals Ich Bin Wie Du, Why Tell Me Why, Hot Stuff, Love Shack en Upside Down worden deze avond gespeeld. Veel van deze liedjes zijn guilty pleasures of worden regelmatig luidkeels in de kroeg meegezongen. Al zijn de nummers bij iedereen wel bekend, er staat een tekstkar klaar om ieder lied woord voor woord mee te kunnen zingen. Bedrijven kunnen voor Améézing Pink een liedje adopteren voor 50 euro. Maar ook liefhebbers van het genre kunnen dat doen, voor 25 euro. Het logo of de naam wordt dan bij het nummer op de tekstkar vermeld. Op www.gayprideamersfoort.nl en op de Facebookpagina van Gaypride staat de complete lijst met nummers.

Het hele programma is te vinden op www.gayprideamersfoort.nl en op sociale media.

Nieuwsoverzicht

Meer berichten