Logo amersfoortnu.nl


Liesbeth Ram, ambassadeur van Senia.
Liesbeth Ram, ambassadeur van Senia. (Foto: Adriënne Nijssen)

Gratis kennismaken met leesclub Senia

Interesse om deel te nemen aan een leesclub, maar de stap nog niet gezet? Dan heeft u nu de kans om het eens te proberen. "Bibliotheek Eemland en Senia Leesclubs houden op woensdag 14 augustus een 'open leesclub' in Bibliotheek Het Eemhuis," zegt Liesbeth Ram, ambassadeur van Senia, een stichting die het lezen wil bevorderen maar meer nog mensen bij elkaar wil brengen. "Veel mensen vinden het leuk om met anderen over een boek te praten. Maar dat blijft vaak bij algemeenheden. Voor hen is dat genoeg, maar veel anderen willen er juist dieper op in gaan. Luisteren naar anderen kan betekenen dat je een nieuw gezichtspunt inneemt over het boek," vertelt Liesbeth.

door Adriënne Nijssen

Amersfoort - Tijdens deze 'open leesclub' wordt het boek 'De onwaarschijnlijke reis van Harold Fry' van Rachel Joyce besproken. "Ik heb voor dit boek gekozen omdat het vakantietijd is, het gaat over een reis. Harold heeft een brief geschreven naar een oud-collega en terwijl hij naar het postkantoor loopt, besluit hij de brief zelf te brengen, honderden kilometers verderop. Het is een voetreis door Engeland, maar ook een reis door zijn eigen leven. Harold haalt de krant en de sociale media en mensen gaan stukken met hem mee lopen en vertellen hem hun verhaal. Er zit veel meer in dan de reis van een gekke man. Het boek heeft iets tragisch maar er zit ook levensvreugde in. Een lach en een traan dus,'' legt Liesbeth uit.

Tijdens de bijeenkomst wordt u geïnformeerd over de werkwijze van Senia Leesclubs en de leeskringenservice van Bibliotheek Eemland en als u enthousiast bent geworden kunt u zich aanmelden om deel te nemen aan een leesclub van Senia.

Liesbeth richt nieuwe leesclubs op, maar plaatst ook mensen binnen bestaande leesclubs. "Ik kreeg onlangs een aanvraag binnen van iemand die met dertigers en veertigers een boek wil bespreken in de kroeg. Een uurtje over het boek en daarna over van alles. Ondanks dat het geen gewone aanvraag is probeer ik daarbij te helpen. Ik weet niet of dit gaat lukken, maar ik ga mijn best doen."

Wilt u meedoen, dan kunt u zich aanmelden bij liesbeth.ram@senia.nl. U ontvangt dan een digitale leeswijzer met de literaire aspecten van het boek en discussiepunten, zodat u zich kunt voorbereiden op het gesprek. Ook al bent u geen lid van Bibliotheek Eemland, u kunt een exemplaar afhalen aan de balie van de bibliotheek Het Eemhuis. Op 14 augustus lever je het boek dan weer in. Hoe sneller u zich aanmeldt, hoe meer tijd om het boek te lezen.

Nieuwsoverzicht

Meer berichten