Logo amersfoortnu.nl


Schrijver Peter Buwalda.
Schrijver Peter Buwalda. (Foto: Linda Stulic)

Vijfde editie Nacht van de Literatuur in september

Amersfoort - De Nacht van de Literatuur viert zijn eerste lustrum en zorgt ook dit jaar weer voor een onvergetelijke avond uit in Amersfoort op zaterdag 21 september. Het programma raakt rijkelijk gevuld met schrijvers die op dit moment in de belangstelling staan.

Manon Uphoff en Peter Buwalda, Rob van Essen, toptalenten Bregje Hofstede en Niña Weijers en de Amersfoortse rapper Diggy Dex zullen o.a. van de partij zijn. Steeds weer slaagt de organisatie erin schrijvers te boeken die later prijswinnaars bleken of blijk gaven van uitzonderlijk literair talent. Dit jaar is geen uitzondering: Rob van Essen was vlak nadat hij geboekt was de verrassende winnaar van de Libris Literatuurprijs.

In tien locaties op en rond het Eemplein, het Spui en de Westsingel kunnen de bezoekers een wandeling maken tussen de programma’s en de locaties van hun keuze.

De Nacht van de Literatuur trekt ieder jaar een paar duizend boekenliefhebbers en dat zijn zeker niet alleen de hardcore boekenlezers. De organisatoren stellen zich nadrukkelijk ten doel een zo breed mogelijk publiek bereiken. Lezen en luisteren is spannend. Wat beweegt een schrijver tot het maken een verhaal? Dichterbij de antwoorden kun je niet komen! Het programma is gevarieerd: voordrachten, interviews, gedichten, rap en een pubquiz passeren de revue, zodat er voor iedereen wel wat te genieten valt. De Nacht zal geopend en afgesloten worden met een Slotfeest in KAdECafé.

Meer informatie over dit festival valt te lezen op de website van de nacht van de Literatuur 2019: www.nachtvandeliteratuur.nl

Nieuwsoverzicht

Meer berichten