Logo amersfoortnu.nl


Leerlingen van het Johan van Oldenbarnevelt gymnasium zetten de snelste tijd neer op de Run2Day 5K Schoolchallenge op 16 juni.
Leerlingen van het Johan van Oldenbarnevelt gymnasium zetten de snelste tijd neer op de Run2Day 5K Schoolchallenge op 16 juni. (Foto: Sharon fotografie)

De Tafelronde en JvO Gymnasium winnen Marathonprijzen

Basisschool De Tafelronde is afgelopen vrijdag in het hoofdkantoor van Ska Kinderopvang aan de Amsterdamseweg gehuldigd als 'best lopende basisschool'.

Amersfoort - De katholieke basisschool had op zondag 16 juni tijdens de negende editie van de Marathon Amersfoort maar liefst 42 procent van de leerlingen aan de start van de Ska MiniMarathons. Tweede en derde basisschool zijn respectievelijk geworden de Aloysiusschool en Montessorischool Pallas Athene. De scholen kregen elke een net met vijf straatvoetballen cadeau. De Tafelronde mocht als winnaar tevens een flinke beker in ontvangst nemen uit handen van Louise Joosten, directeur van Ska Kinderopvang.

Ook de prijs voor de snelste school van het voortgezet onderwijs werd uitgereikt. Leerlingen van het Johan van Oldenbarnevelt gymnasium zetten de snelste tijd neer op de Run2Day 5K Schoolchallenge op 16 juni. Filip Boucher (19.45), Faas van der Ven (21.46) en Ruben van Vonderen (23.02) zorgden met dertig seconden voorsprong op leerlingen van de Amersfoortse Berg voor een nipte overwinning. Het Nieuwe Eemland werd derde. In het Nieuwe Eemland team zat ook het snelste meisje van de 5K Schoolchallenge: Jikke van der Ploeg.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten