Logo amersfoortnu.nl


De vrijwilligers Monique Lensselink (links) en Claudia Zuidema bij de Levensboom, een van hun projecten.
De vrijwilligers Monique Lensselink (links) en Claudia Zuidema bij de Levensboom, een van hun projecten. (Foto: Marian Vreugdenhil)

Burenhulpdienst zoekt coördinator

Een week lang telefoontjes en mails beantwoorden en doorverwijzen naar een vrijwilliger. Dat klinkt als een forse taak. Misschien een week de deur niet uit? Maar zo zit het niet. Monique Lensselink en Claudia Zuidema, al jaren vrijwilliger, leggen uit wat de taak inhoudt van de coördinator die de Burenhulpdienst voor Randenbroek en Schuilenburg zoekt.

door Marian Vreugdenhil

Amersfoort - "Je kunt het gewoon naast je baan doen", vertellen Monique en Claudia. "Een week de telefoon en ingekomen mails beheren, betekent iedere dag even luisteren naar de ingesproken en ontvangen berichten en er snel op reageren. Wie met een vraag zit, kijkt uit naar de reactie. Maar als coördinator hoef je echt geen week thuis te blijven."
Vier coördinatoren zijn in totaal nodig die ieder een week per maand beschikbaar zijn. Op dit moment is er één vacature. Monique vertelt dat de meeste vragen gaan over hulp bij het boodschappen doen, bij naaiklusjes zoals een knoopje aanzetten, over meegaan bij een wandelingetje of vervoer bieden naar een ziekenhuisbezoek.
De coördinator zoekt een match met een vrijwilliger die past bij de vraag. Claudia weet dat de tijd van het jaar vaak bepaalt welke vragen binnenkomen. Zoals in het voorjaar tuinkarweitjes en in december de kerstboom van de zolder halen. Hoeveel tijd de coördinator investeert, wisselt. Pakweg een dagdeel per maand.
Af en toe organiseren Monique en Claudia een bijzonder project, zoals eerder rondom de Levensboom of over babbeltrucs. Daarnaast zijn ze wekelijks aanwezig bij het spreekuur van de Burenhulpdienst in woonzorgcentrum Nijenstede. Ook bewoners van Randenbroek kunnen daar terecht, iedere woensdagmorgen van 10.00 tot 11.30 uur. Voor bewoners van Schuilenburg vindt het spreekuur plaats in het Trefcentrum, Operaplein, iedere donderdag van 09.00 tot 12.00 uur.
Monique en Claudia krijgen enthousiaste reacties, zoals laatst toen iemand een probleem had met zijn tablet. Claudia vertelt: "Als je dan ziet hoe geweldig ze het vinden als het probleem opgelost is!"

De Burenhulpdienst in de wijken Randenbroek en Schuilenburg helpt bewoners met een kleine beurs bij karweitjes. Circa zestig vrijwilligers staan klaar om die hulp te bieden. Wie een klus heeft, kan die aanmelden op één van de spreekuren, of via een telefoontje of e-mail. Maar daar knelt de schoen. Eén nieuwe coördinator is nodig die per maand een week lang telefoontjes en mails beantwoordt. Meer informatie via burenhulpdienst@outlook.com of een telefoontje naar 06 - 44477501.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden