Logo amersfoortnu.nl


Beeld van een optreden tijdens Dias 2018 op het Lieve Vrouwekerkhof.
Beeld van een optreden tijdens Dias 2018 op het Lieve Vrouwekerkhof. (Foto: Peter Putters)

Dias Latinos 2019 pakt groots uit

Het gratis festival Dias Latinos is dit jaar grootser dan ooit. Onder andere Rolf Sanchez, Izaline Calister, Muyayo Rif en Carel Kraayenhof brengen tijdens het driedaagse festival van 5 tot en met 7 juli Caribische vibes naar de karakteristieke binnenstad van Amersfoort.

Amersfoort - Ook dit jaar worden de pleinen en podia bekleed door internationale acts. Rolf Sanchez, bekend door zijn deelname aan X-Factor, gaf de latin scène in Nederland een boost. Ook op het Amersfoortse podium Muyayo Rif; een achtkoppige Spaanse band die bekend staan om hun internationale performance en energieke liveshows. Daarnaast zijn de Curaçaos-Nederlandse zangeres Izaline Calister & Tocar, Carel Kraayenhof en Zuco 103 onderdeel van de line-up. Traditioneel wordt er tijdens het festival daarnaast podium geboden aan Nederlandse (opkomende) artiesten uit de scène, zoals Salsaband Solero, Los Flamantes en Bloco 033. Jörgen Raymann, festivaldirecteur: ''We willen met dit festival Nederlanders kennis laten maken met én trakteren op een divers aanbod bekende en minder bekende Caribische muziekstijlen. Hierbij bieden we een podium voor artiesten van eigen bodem, maar blijven we ook verrassen met internationaal gevestigde namen, zoals Carel Kraayenhof.''

Tijdens het festivalweekend wordt de hele Amersfoortse binnenstad omgetoverd tot Zuid-Amerikaans decor. De twee hoofdpodia bevinden zich op Lieve Vrouwekerkhof en de Groenmarkt. Maar daarbuiten plof je op de Hof neer op het terras terwijl je geniet van percussiegroepen, dans en dj's. Het Mooierplein biedt een intieme setting voor demonstraties en workshops.

Tijdens het festival zijn er ook diverse demonstraties en workshops waarbij de voetjes van de vloer kunnen. Maar het festival beperkt zich niet tot een muzikaal programma. Ook maak je kennis met de lekkerste drinks en bites uit de Zuid-Amerikaanse keuken, bij de verschillende foodtrucks op de Appelmarkt. Laat je verrassen door gerechten uit Mexicaanse, Peruaanse, Braziliaanse en Spaanse keuken. Op de Kortegracht bevindt zich de mercado, waar je kunt rondstruinen tussen kraampjes met boeken, instrumenten, kleding, accessoires en kunst. ''Latin muziek leeft en bruist. Dit gevoel willen we bij een zo groot en divers mogelijk publiek overbrengen. Dias Latinos is voor het hele gezin, met overdag de relaxte sfeer en verschillende activiteiten voor jong en oud, maar waar 's avonds de muziek de gehele binnenstad laat bruisen en de overhand neemt'', aldus Raymann.

Battle Of Drums

Primeur dit jaar zijn de voorrondes van het landelijke Battle Of Drums op zaterdagavond 6 juli, een wedstrijd waarin Nederlandse brassbands strijden om de titel 'Beste Brassband 2019'. De Battle Of Drums is een jaarlijks initiatief van Rotterdam Unlimited.

Ga voor het hele programma en de volledige line-up naar www.diaslatinos.nl

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden