Logo amersfoortnu.nl

Filmprogramma De Lieve Vrouw do 27 juni t/m wo 3 juli

Bekijk het hele filmprogramma op www.lievevrouw.nl

PREMIÈRES & NIEUW

YESTERDAY | DANNY BOYLE

Imagine a world without ‘Imagine’... Oftewel: wat als The Beatles nooit hadden bestaan en jij de enige bent die hun nummers kent? Dit overkomt singer-songwriter Jack in de nieuwe film van regisseur Danny Boyle (‘Slumdog Millionaire’).

RAMEN SHOP | ERIC KHOO

Masato is een jonge ramenchef in Japan. Zijn Singaporese moeder stierf toen hij tien jaar was. Hij gaat op zoek naar de rol die zijn oma speelde in de ontroerende, tragische liefdesgeschiedenis van zijn ouders.

Vanaf 27 juni ook te zien op Picl

APOLLO 11 | TODD DOUGLAS MILLER

Op 20 juli dit jaar is het 50 jaar geleden dat de mens voet op de maan zette. Een spectaculaire kijkervaring rond één van de meest monumentale historische gebeurtenissen van de vorige eeuw.

THE GOOD TERRORIST | ROBERT OEY

Voor het eerst spreken ex-terroristen Jason en Nouredine. Als jonge jongens waren ze lid van de Hofstadgroep. Deze docu houdt de retoriek rondom terrorisme tegen het licht. Met uiteindelijk de hoofdvraag: is er zoiets als een goede terrorist?

Vanaf 27 juni ook te zien op Picl

ÁGA | MILKO LAZAROV

Een bijzonder liefdesverhaal met schitterende beelden van de besneeuwde toendra. Rendierjager Nanook en zijn vrouw Sedna vertellen elkaar oude legendes en hun dromen. Maar over hun echte gevoelens kunnen ze niet met elkaar praten.

Vanaf 27 juni ook te zien op Picl

FREEK | DENNIS ALINK

"Hoe lang kan ik nog mee?” zingt Freek de Jonge in de documentaire 'Freek'. Een ontwapenende en intieme film over een man voor wie de bühne verlaten geen optie lijkt.

SPECIALS

PUBLIEKSPREMIÈRE

ZO 30 JUNI 14:15 UUR

MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS | STEVEN WOUTERLOOD

Heet jij Tess? Dan mag je op zo 30 juni gratis naar deze film, tijdens de speciale publiekspremière!

GAY FILM

MA 1 JULI 19:20 UUR

RAFIKI | WANURI KAHIU

In de energieke Keniaanse dramafilm 'Rafiki' volgen we de levens van Kena en Ziki in het moderne leven van Nairobi. Zij willen meer dan uitgehuwd worden en afhankelijk zijn van een man.

Ook te zien op Picl

CINE LATINOS

1 T/M 10 JULI

Een Latijns-Amerikaans filmprogramma in samenwerking met Dias Latinos; het vrolijkste Latin & Caribische festival van Nederland, in Amersfoort!

MA 1 JULI 19:00 UUR

I DREAM IN ANOTHER LANGUAGE | ERNESTO CONTRERAS

In het veelbekroonde ‘I Dream in Another Language’ staat taal en de betekenis van taal centraal. De poëtische, soms magisch-realistische film won maar liefst tien internationale awards waaronder de publieksprijs op het Sundance Film festival.

DI 2 JULI 19:00 UUR

LAS HEREDERAS | MARCELO MARTINESSI

Een vrouw erft genoeg geld om een comfortabel leven te kunnen leiden. Nu, op haar zestigste, beseft ze dat ze geen cent meer heeft. Ze komt voor een nieuwe situatie te staan die ze zelf nooit voor mogelijk hield.

WO 3 JULI 20:45 UUR

PÁJAROS DE VERANO | CIRO GUERRA, CRISTINA GALLEGO

 ‘’’Pájaros de verano' is als een Colombiaans volkssprookje met declamerende dorpsverteller en fraai gekleurde lokale riten (...) zoals je die soms treft in een fotoreportage van National Geographic.’’ (de Volkskrant).


GEPROLONGEERD

QUEEN OF HEARTS | MAY EL-TOUKHY

Anne heeft alles op orde, tot ze haar stiefzoon verleidt. Deense steractrice Trine Dyrholm zet haar tanden in deze complexe, fenomenale hoofdrol; soms ondoorgrondelijk, liefdevol, maar niet altijd sympathiek. Kortom: een mens van vlees en bloed.

ROCKETMAN | DEXTER FLETCHER

 "Rocketman over Elton John wint van megahit Bohemian Rhapsody" (NRC). 'Rocketman' vertelt het inspirerende verhaal over de small-town boy Elton John, die uitgroeide tot een van de meest iconische personen uit de popcultuur.

CARMEN & LOLA | ARANTXA ECHEVARRIA

Carmen leeft in een diepreligieuze Romagemeenschap in Madrid. Ze is voorbestemd voor trouwen, kinderen baren en het huishouden. Maar dan ontmoet ze Lola... Deze liefdesgeschiedenis zindert van flamencomuziek en -dans (winnaar twee Goya Awards).

Ook te zien op Picl

NOUS FINIRONS ENSEMBLE | GUILLAUME CANET

Max wil in Zuid-Frankrijk zijn vakantiehuis verkopen en even tot rust komen. Dan staat opeens zijn oude vriendengroep op de stoep. Een heerlijk komedisch drama met sterrencast (o.a. Oscarwinnares Marion Cotillard en François Cluzet).

GREEN BOOK | PETER FARRELLY
Deze Golden Globe én Oscarwinnaar (Beste Film) vertelt het hartverwarmende, waargebeurde verhaal van de donkere pianist Don Shirley (Mahershala Ali uit 'Moonlight') en zijn blanke lijfwacht (Viggo Mortensen). Samen reizen ze in 1962 door het racistische zuiden van Amerika.

YULI | ICÍAR BOLLAÍN

LAATSTE WEEK!

Waargebeurd verhaal over de rebelse Carlos Acosta (bijnaam: Yuli) die in de jaren ’80 door zijn vader naar de Nationale Balletschool van Cuba wordt gestuurd. Hij wordt een van de beste dansers van zijn generatie...

TOLKIEN | DOME KARUKOSKI

LAATSTE WEEK!

Het biografische verhaal over de jonge jaren van J.J.R. Tolkien, de schrijver van 's werelds meest geliefde fictieve wereld ’Middle Earth’. Met zijn schoolvrienden doorstaat hij liefde en verlies. Maar als WO I uitbreekt, dreigt de broederschap uit elkaar te vallen.

DOCUMENTAIRES

THE BIGGEST LITTLE FARM | JOHN CHESTER

John en Molly laten hun werk en het stadsleven achter zich om een stuk dor land om te bouwen tot een unieke boerderij met een zelfregulerend ecosysteem. We volgen hen in deze adembenemend gefilmde en inspirerende docu.

CAMINO | MARTIN DE VRIES

''Alles in me zei dat ik het moest doen.'' Martin de Vries besluit in deze docu zonder noemenswaardige voorbereiding de Camino te gaan lopen, de beroemde pelgrimstocht naar Santiago de Compostella.

Ook te zien op Picl

THREE IDENTICAL STRANGERS | TIM WARDLE

Bobby, Eddy en David zijn een identieke drieling, maar weten niet van elkaars bestaan. Door een bizar toeval worden ze met elkaar herenigd. Deze veelgeprezen documentaire bewijst dat het echte leven vaak vreemder is dan fictie.

THEY SHALL NOT GROW OLD | PETER JACKSON

Deze baanbrekende docu van Peter Jackson (‘The Lord of the Rings’) over soldaten aan het front van WO I op basis van oude beelden is een meesterwerk.

UNTOUCHABLE | URSULA MACFARLANE

LAATSTE WEEK!

Deze docu geeft een blik op de opkomst en ondergang van Hollywood-producent Harvey Weinstein. Met interviews met voormalige collega's en vrouwen die hem beschuldigden van seksueel wangedrag.

JEUGD

CASPER & EMMA OP JACHT NAAR DE SCHAT (AL) | AURORA GOSSÉ, ARNE LINDTNER NÆSS

Wat een plezier! Beste vriendjes Casper en Emma brengen de vakantie door in het strandhuis van opa. Het wordt spannend als ze op het strand een oud kistje vinden.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden