Logo amersfoortnu.nl


Bij de Joost van den Vondelschool werden de kinderen ook door wethouder Hans Buijtelaar toegesproken.
Bij de Joost van den Vondelschool werden de kinderen ook door wethouder Hans Buijtelaar toegesproken. (Foto: JvdV)

Joost van den Vondel sportiefste school van Amersfoort

Obs Joost van den Vondelschool is dit schooljaar de sportiefste basisschool van Amersfoort. Nadat de school de laatste jaren steeds op de tweede plaats eindigde, werden ze dit schooljaar door deelname aan alle dertien schoolsporttoernooien de winnaar. De Aloysiusschool behaalde dit jaar de tweede plaats en De Malelande en De Windroos eindigden beide op de derde plaats.

Amersfoort - Dit schooljaar deden bijna vijftig basisscholen mee aan de door de Amersfoortse verenigingen georganiseerde sporttoernooien. Samen vormen de toernooien al vijf jaar de Amersfoortse schoolsportkampioenschappen. De verenigingen worden bij de organisatie van de toernooien en de communicatie ondersteund door de Amersfoortse Sport Federatie (ASF) en de Buurtsportcoaches van SRO.

De winnende school is de school die aan de meeste toernooien heeft meegedaan. De vier scholen die in het klassement op de 1e, 2e en 3e plaats zijn geëindigd werden vrijdag 21 juni verrrast met een feestelijk prijsuitreiking op het schoolplein, waarbij ze naast een mooie beker ook een geldprijs krijgen waarvoor de school sportmaterialen voor de gymles kan uitzoeken. De prijsuitreikingen worden extra feestelijk door een optreden van goochelaar Steve Carlin, die bij de scholen de gewonnen prijs tevoorschijn zal goochelen. Bij de Joost van den Vondelschool werden de kinderen ook door wethouder Hans Buijtelaar toegesproken en gefeliciteerd met hun sportieve prestatie als sportiefste school van Amersfoort.

Volgend jaar kunnen de scholen weer meedoen aan verschillende schoolsporttoernooien. De toernooien worden aangekondigd op de website www.schoolsportamersfoort.nl, waar zowel de leerlingen en scholen zich kunnen aanmelden om deel te nemen. Meer informatie over de schoolsportkampioenschappen is te vinden op de website www.schoolsportamersfoort.nl of op de Facebookpagina.

Meer berichten