Logo amersfoortnu.nl

Filmprogramma De Lieve Vrouw do 20 juni t/m wo 26 juni

Bekijk het hele filmprogramma op www.lievevrouw.nl

PREMIÈRES & NIEUW

QUEEN OF HEARTS | MAY EL-TOUKHY

Anne heeft alles op orde, tot ze haar stiefzoon verleidt. Deense steractrice Trine Dyrholm zet haar tanden in deze complexe, fenomenale hoofdrol; soms ondoorgrondelijk, liefdevol, maar niet altijd sympathiek. Kortom: een mens van vlees en bloed.

UNTOUCHABLE | URSULA MACFARLANE

Deze docu geeft een blik op de opkomst en ondergang van Hollywood-producent Harvey Weinstein. Met interviews met voormalige collega's en vrouwen die hem beschuldigden van seksueel wangedrag.


YESTERDAY | DANNY BOYLE

Imagine a world without ‘Imagine’... Oftewel: wat als The Beatles nooit hadden bestaan en jij de enige bent die hun nummers kent? Dit overkomt singer-songwriter Jack in de nieuwe film van regisseur Danny Boyle (‘Slumdog Millionaire’).

VOORPREMIERE WO 26 JUNI
DO 27 JUNI Première-avond met welkom, een drankje na afloop en Beatlesmuziek in het café!

SPECIALS

THE ROYAL BALLET

VR 21 JUNI 12:00 UUR

ROMEO & JULIET | KENNETH MACMILLAN

Shakespeares fameuze liefdespaar, ten prooi aan passie en tragedie in Kenneth MacMillans 20ste -eeuwse meesterwerk.

Encore – de registratie van de live uitvoering van DI 11 JUNI


COLOURFUL CULTURES

ZO 23 JUNI 13.00 – 17.00 UUR

Hoe wordt een animatiefilm gemaakt? Leer het komende zaterdag op het Multiculturele Wijkfestival ‘Colourful Cultures’ in Liendert! Kijk naar een programma met korte animatiefilmpjes en ga in de Animatiebus zelf aan de slag met je eigen animatie.

‘Colourful Cultures’ is een initiatief van Stichting Het Huis van Bartels en vindt plaats op het schoolplein van Pr033 aan de Wiekslag 50. De Lieve Vrouw trakteert de inwoners van de wijk Liendert op de Animatiebus in het kader van haar 30-jarig bestaan.

GAY FILM

MA 24 JUNI 18:45 UUR

L’ANIMALE | KATHARINA MÜCKSTEIN – LAATSTE WEEK

Mati is 17 jaar en trekt op met de jongens van het dorp. Wanneer de leider van de club verliefd wordt op Mati, raakt zijzelf meer geïnteresseerd in een meisje. Voor het eerst moet ze een keuze maken.


GEPROLONGEERD

AN ELEPHANT SITTING STILL | HU BO – LAATSTE WEEK
‘’Compromisloos meesterwerk.’’ (de Volkskrant). In dit aangrijpende en relativerende drama volgen we vier mensen wiens paden kruisen in een kleine Chinese stad. Ze willen ontsnappen aan de waanzin van alledag. "Een meesterwerk," vinden filmcritici en cinefielen.

Ook te zien op Picl

THE WILD PEAR TREE | NURI BILGE CEYLAN – LAATSTE WEEK

‘’Prachtfilm’’ (NRC). Sinan wil schrijver worden en keert terug naar zijn geboortedorp. Hij wil zijn werk publiceren, maar de bitterzoete waarheid haalt hem in. Dit prachtig gemaakte en magnifiek geacteerde Turkse drama kreeg lovende recensies in Cannes.

YULI | ICÍAR BOLLAÍN

Waargebeurd verhaal over de rebelse Carlos Acosta (bijnaam: Yuli) die in de jaren ’80 door zijn vader naar de Nationale Balletschool van Cuba wordt gestuurd. Hij wordt een van de beste dansers van zijn generatie...

CARMEN & LOLA | ARANTXA ECHEVARRIA

Carmen leeft in een diepreligieuze Romagemeenschap in Madrid. Ze is voorbestemd voor trouwen, kinderen baren en het huishouden. Maar dan ontmoet ze Lola... Deze liefdesgeschiedenis zindert van flamencomuziek en -dans (winnaar twee Goya Awards).

Ook te zien op Picl

TOLKIEN | DOME KARUKOSKI

Het biografische verhaal over de jonge jaren van J.J.R. Tolkien, de schrijver van 's werelds meest geliefde fictieve wereld ’Middle Earth’. Met zijn schoolvrienden doorstaat hij liefde en verlies. Maar als WO I uitbreekt, dreigt de broederschap uit elkaar te vallen.

NOUS FINIRONS ENSEMBLE | GUILLAUME CANET

Max wil in Zuid-Frankrijk zijn vakantiehuis verkopen en even tot rust komen. Dan staat opeens zijn oude vriendengroep op de stoep. Een heerlijk komedisch drama met sterrencast (o.a. Oscarwinnares Marion Cotillard en François Cluzet).

ROCKETMAN | DEXTER FLETCHER
"Rocketman over Elton John wint van megahit Bohemian Rhapsody" (NRC). 'Rocketman' vertelt het inspirerende verhaal over de small-town boy Elton John, die uitgroeide tot een van de meest iconische personen uit de popcultuur.

LE GRAND BAIN | GILLES LELLOUCHE

Een groep gedeprimeerde veertigers vormt het eerste lokale mannenteam synchroonzwemmen. Hun trainster Delphine is een voormalig zwemkampioene die aan lager wal is geraakt. ‘Le Grand Bain’ is een ontroerende feelgoodfilm over het leven zoals het komt.

GREEN BOOK | PETER FARRELLY
Deze Golden Globe én Oscarwinnaar (Beste Film) vertelt het hartverwarmende, waargebeurde verhaal van de donkere pianist Don Shirley (Mahershala Ali uit 'Moonlight') en zijn blanke lijfwacht (Viggo Mortensen). Samen reizen ze in 1962 door het racistische zuiden van Amerika.

DOCUMENTAIRES

THE BIGGEST LITTLE FARM | JOHN CHESTER

John en Molly laten hun werk en het stadsleven achter zich om een stuk dor land om te bouwen tot een unieke boerderij met een zelfregulerend ecosysteem. We volgen hen in deze adembenemend gefilmde en inspirerende docu.

CAMINO | MARTIN DE VRIES

''Alles in me zei dat ik het moest doen.'' Martin de Vries besluit in deze docu zonder noemenswaardige voorbereiding de Camino te gaan lopen, de beroemde pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. Ook te zien op Picl

THREE IDENTICAL STRANGERS | TIM WARDLE

Bobby, Eddy en David zijn een identieke drieling, maar weten niet van elkaars bestaan. Door een bizar toeval worden ze met elkaar herenigd. Deze veelgeprezen documentaire bewijst dat het echte leven vaak vreemder is dan fictie.

THEY SHALL NOT GROW OLD | PETER JACKSON

Deze baanbrekende docu van Peter Jackson (‘The Lord of the Rings’) over soldaten aan het front van WO I op basis van oude beelden is een meesterwerk.

JEUGD

CASPER & EMMA OP JACHT NAAR DE SCHAT (AL) | AURORA GOSSÉ, ARNE LINDTNER NÆSS

Wat een plezier! Beste vriendjes Casper en Emma brengen de vakantie door in het strandhuis van opa. Het wordt spannend als ze op het strand een oud kistje vinden.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden