Logo amersfoortnu.nl

Filmprogramma De Lieve Vrouw do 13 juni t/m wo 19 juni

Bekijk het hele filmprogramma op www.lievevrouw.nl

PREMIÈRES & NIEUW

YULI | ICÍAR BOLLAÍN

Waargebeurd verhaal over de rebelse Carlos Acosta (bijnaam: Yuli) die in de jaren ’80 door zijn vader naar de Nationale Balletschool van Cuba wordt gestuurd. Hij wordt een van de beste dansers van zijn generatie...

THE BIGGEST LITTLE FARM | JOHN CHESTER

John en Molly laten hun werk en het stadsleven achter zich om een stuk dor land om te bouwen tot een unieke boerderij met een zelfregulerend ecosysteem. We volgen hen in deze adembenemend gefilmde en inspirerende docu.

CARMEN & LOLA | ARANTXA ECHEVARRIA

Carmen leeft in een diepreligieuze Romagemeenschap in Madrid. Ze is voorbestemd voor trouwen, kinderen baren en het huishouden. Maar dan ontmoet ze Lola... Deze liefdesgeschiedenis zindert van flamencomuziek en -dans (winnaar twee Goya Awards).

DAYMOHK | MASHA NOVIKOVA

Het voortbestaan van de Tsjetsjeense volksdansgroep Daymohk hangt aan een zijden draad. In deze docu zien we hoe sterdanser en choreograaf Ramzan Achmadov zijn dierbaarste bezit afstaat om de traditie van zijn land te kunnen redden. Deze docu is eenmalig te zien op maandag 17 juni!

SPECIALS

CINESINGLE

ZO 16 JUNI 12:00 UUR

YULI | ICÍAR BOLLAÍN

Geen zin om alleen naar de film te gaan? Je bent niet de enige, en daarom organiseert De Lieve Vrouw CineSingle! Deze keer is ‘Yuli’ te zien tijdens deze speciale vertoning.

GEPROLONGEERD

TOLKIEN | DOME KARUKOSKI

Het biografische verhaal over de jonge jaren van J.J.R. Tolkien, de schrijver van 's werelds meest geliefde fictieve wereld ’Middle Earth’. Met zijn schoolvrienden doorstaat hij liefde en verlies. Maar als WO I uitbreekt, dreigt de broederschap uit elkaar te vallen.

NOUS FINIRONS ENSEMBLE | GUILLAUME CANET

Max wil in Zuid-Frankrijk zijn vakantiehuis verkopen en even tot rust komen. Dan staat opeens zijn oude vriendengroep op de stoep. Een heerlijk komedisch drama met sterrencast (o.a. Oscarwinnares Marion Cotillard en François Cluzet).

AN ELEPHANT SITTING STILL | HU BO

‘’Compromisloos meesterwerk.’’ (de Volkskrant). In dit aangrijpende en relativerende drama volgen we vier mensen wiens paden kruisen in een kleine Chinese stad. Ze willen ontsnappen aan de waanzin van alledag. "Een meesterwerk," vinden filmcritici en cinefielen.

Ook te zien op Picl

ROCKETMAN | DEXTER FLETCHER

"Rocketman over Elton John wint van megahit Bohemian Rhapsody" (NRC). 'Rocketman' vertelt het inspirerende verhaal over de small-town boy Elton John, die uitgroeide tot een van de meest iconische personen uit de popcultuur.

THE WILD PEAR TREE | NURI BILGE CEYLAN

‘’Prachtfilm’’ (NRC). Sinan wil schrijver worden en keert terug naar zijn geboortedorp. Hij wil zijn werk publiceren, maar de bitterzoete waarheid haalt hem in. Dit prachtig gemaakte en magnifiek geacteerde Turkse drama kreeg lovende recensies in Cannes.

TAKE ME SOMEWHERE NICE | ENA SENDIJAREVIC

De Nederlandse tiener Alma brengt een snikhete zomer door in Bosnië, het geboorteland van haar ouders. Maar niets gaat zoals verwacht en ze belandt van de ene absurde situatie in de andere. In deze frisse roadmovie ontdekt Alma haar roots en zichzelf.

Ook te zien op Picl

LE GRAND BAIN | GILLES LELLOUCHE

Een groep gedeprimeerde veertigers vormt het eerste lokale mannenteam synchroonzwemmen. Hun trainster Delphine is een voormalig zwemkampioene die aan lager wal is geraakt. ‘Le Grand Bain’ is een ontroerende feelgoodfilm over het leven zoals het komt.

GREEN BOOK | PETER FARRELLY
Deze Golden Globe én Oscarwinnaar (Beste Film) vertelt het hartverwarmende, waargebeurde verhaal van de donkere pianist Don Shirley (Mahershala Ali uit 'Moonlight') en zijn blanke lijfwacht (Viggo Mortensen). Samen reizen ze in 1962 door het racistische zuiden van Amerika.

MADEMOISELLE DE JONCQUIÈRES | EMMANUEL MOURET

LAATSTE WEEK!

Rond 1750 zint madame de La Pommeraye (Cécile de France) op wraak nadat ze is gedumpt door Marquis des Arcis, een beruchte rokkenjager.

NOTTI MAGICHE | PAOLO VIRZÌ

LAATSTE WEEK!

Deze bitterzoete komedie van Paolo Virzì (‘The Leisure Seeker’) speelt in de jaren 80; de nadagen van de glorietijd van de Italiaanse film die worden gedomineerd door cynisme, machtsmisbruik en corruptie.

Ook te zien op Picl

WILD ROSE | TOM HARPER

LAATSTE WEEK!

Jessie Buckley schittert als jonge moeder en muzikale wildebras uit Glasgow die wil doorbreken in Nashville. Tot grote ergernis van haar moeder, gespeeld door Julie Walters, die vindt dat ze haar kinderen verwaarloost.

RED JOAN | TREVOR NUNN

LAATSTE WEEK!

De bejaarde Joan leidt een rustig leven als ze plots wordt gearresteerd. Wat heeft ‘granny spy’ op haar geweten? Een bijzonder waargebeurd misdaaddrama met niemand minder dan Oscarwinnares Judi Dench in de hoofdrol.

LES INVISIBLES | LOUIS-JULIEN PETIT

LAATSTE WEEK!

De subsidiekraan gaat dicht. Leugens en bedrog... de sociale werkers zetten alles in om de vrouwen uit de opvang te laten re-integreren. Deze feelgood komedie was een grote hit in thuisland Frankrijk.

DOCUMENTAIRES

CAMINO | MARTIN DE VRIES

''Alles in me zei dat ik het moest doen.'' Martin de Vries besluit in deze docu zonder noemenswaardige voorbereiding de Camino te gaan lopen, de beroemde pelgrimstocht naar Santiago de Compostella.

Ook te zien op Picl

THREE IDENTICAL STRANGERS | TIM WARDLE

Bobby, Eddy en David zijn een identieke drieling, maar weten niet van elkaars bestaan. Door een bizar toeval worden ze met elkaar herenigd. Deze veelgeprezen documentaire bewijst dat het echte leven vaak vreemder is dan fictie.

THEY SHALL NOT GROW OLD | PETER JACKSON

LAATSTE WEEK!

Deze baanbrekende docu van Peter Jackson (‘The Lord of the Rings’) over soldaten aan het front van WO I op basis van oude beelden is een meesterwerk.

CHRISTO: WALKING ON WATER | ANDREY PAOUNOV

LAATSTE WEEK!

Christo is bekend van de 'inpakkunst'. Deze docu volgt het proces van de realisatie van zijn gigantische kunstinstallatie. Hij wordt flink op de proef gesteld door logistieke nachtmerries, botsingen met de politiek en de kracht van de natuur.

JEUGD

CASPER & EMMA OP JACHT NAAR DE SCHAT (AL) | AURORA GOSSÉ, ARNE LINDTNER NÆSS

Wat een plezier! Beste vriendjes Casper en Emma brengen de vakantie door in het strandhuis van opa. Het wordt spannend als ze op het strand een oud kistje vinden.

Meer berichten