Logo amersfoortnu.nl

Gemeente Amersfoort belooft Sociaal Vergaderen te onderzoeken - Prokkelproeverij bij Philadelphia Zorg groot succes!

Gemeente Amersfoort belooft Sociaal Vergaderen te onderzoeken Prokkelproeverij bij Philadelphia Zorg groot succes! Amersfoort - Lekker eten, levendige gesprekken, leuke ontmoetingen. Medewerkers van bedrijven aan de Van Asch van Wijckstraat genoten van de prikkelende ontmoetingen met de mensen die Philadelphia ondersteunt. Ook wethouder toegankelijkheid Cees van Eijk at een hapje mee en deed een mooie belofte aan Greet Prins, voorzitter raad van bestuur over Sociaal Vergaderen. "Ik ga dit voor de gemeente Amersfoort serieus onderzoeken. Ik neem de handschoen op!" De Prokkelproeverij werd verzorgd door de deelnemers van het leerwerktraject van Philadelphia Zorg. En hiermee zijn deze talenten genomineerd voor de Gouden Prokkel 2019! Dit is Sociaal Vergaderen Bij Sociaal Vergaderen werken mensen met een verstandelijke beperking op vergaderlocaties voor bedrijven en instellingen. De werkzaamheden bestaan onder meer uit het ontvangen van de deelnemers, het aannemen van de jassen, inrichten en afruimen van de vergaderruimte, schenken van koffie, thee of andere drankjes en het verzorgen van de lunch, borrel of hapjes. Prikkelende ontmoeting met mensen met verstandelijke beperking Een prokkel betekent een prikkelende ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking en iemand zonder. Afgelopen week was het nationale Prokkelweek. Meer dan 300 activiteiten werden georganiseerd en duizenden mensen liepen een zogeheten 'Prokkelstage'. 'Van Prokkelstage naar duurzaam werk' Philadelphia begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar duurzame werkrelaties. Dit doen we in Amersfoort onder andere bij NH Hotels, Staatsbosbeheer, Twynstra Gudde en De Onthaasting.


Bijlagen

1.7 MB jpgProkkelproeverij Philadelphia Zorg 7 juni 2019.JPG

1.4 MB pngProkkelproeverij Philadelphia Zorg 7 juni 2019 Agnes Verhulst, Cees van Eijk, Greet Prins.png

718 KB pngPhilly lores.png

Voor meer informatie:
Stans Damen, afdeling communicatie, 06 11 69 21 73
B.g.g. 0800 4002 040

Foto's (vrij te gebruiken)
Amersfoortse wethouder toegankelijkheid Cees van Eijk deed een mooie belofte aan Greet Prins, voorzitter raad van bestuur over Sociaal Vergaderen. "Ik ga dit voor de gemeente Amersfoort serieus onderzoeken. Ik neem de handschoen op!"

Wij zijn Philadelphia Zorg
6.700 medewerkers ondersteunen door heel Nederland ruim 8.000 mensen met een beperking en helpt zo iedereen het beste uit zichzelf te halen. Zowel de mensen die bij ons wonen, intensieve zorg krijgen of ambulante begeleiding, als de mensen die komen logeren of hun dag zinvol willen invullen. Met al die mensen kijken wij graag naar mogelijkheden en naar kansen. Wij helpen om stappen te zetten, te ontdekken wat iemands talenten zijn en om dromen waar te maken.


 
Bekijk dit bericht online
 
      
 
Wilt u geen e-mail meer van ons ontvangen? Uitschrijven
 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden