Logo amersfoortnu.nl


Foto: Anne-Gré Engel

Muzikale voorstelling 'Johan van Oldenbarnevelt' met mini-concert en stadwandeling

De beeldende en muzikale theatervoorstelling 'Johan van Oldenbarnevelt' neemt u mee in de geschiedenis van Nederland en het leven van één van onze machtigste politici ooit. Een eigentijdse, toegankelijke vertelling over slimmigheid en gekonkel, met verrassend veel parallellen naar het politieke landschap van het hier en nu. Rondom de voorstellingen kunt gezellig neerstrijken in park Randenbroek met een drankje en genieten van de bijzondere muziek van ensemble 'Groene Hart Consort'. Voorafgaand aan de voorstelling is er een speciale stadswandeling 'Oldenbarnevelt' verzorgd door het Gilde Amersfoort.

Muzikale voorstelling 'Johan van Oldenbarnevelt'

Als je voor een dubbeltje geboren bent, dan word je nooit een kwartje. Maar Johan wel. En op het eind wordt hij zelfs als een heer van stand onthoofd. Johan? Ja, Johan van Oldenbarnevelt. Een groot staatsman. Eén van de grondleggers van wat we nu Nederland noemen. We hebben het dan over de 80-jarige oorlog, Willem van Oranje en de Gouden Eeuw. Meer dan 400 jaar geleden is het idee van een verenigde staat van lage landen iets totaal nieuws. Iets radicaals. Maar Johan weet de zaken goed te regelen, in binnen- en buitenland. En zo krijgt hij flink wat voor elkaar. Samen met Maurits van Oranje. De strateeg. De Stadhouder. De twee vormen een dream team, dat de Spanjaarden steeds verder weet terug te dringen. Helaas houdt de vriendschap geen stand. Als vermeend landverrader eindigt Johan op het Haagse Binnenhof…

Het is 400 jaar geleden dat Johan van Oldenbarnevelt daar stierf. Hij komt tot leven in dit informatieve buitenspel, met humor en muziek. De voorstelling is geschikt voor bezoekers vanaf 8 jaar.

Mini-concert door het Groene Hart Consort.

Dit ensemble speelt geheel in stijl twee delen uit het Concert in F-groot, voor blokfluit en orkest van Giuseppe Sammartini (1695 - 1750).)

Stadspark Randenbroek

De voorstelling en de concerten spelen in het mooiste park van Amersfoort, vlakbij het historisch centrum. Randenbroek is een in oorsprong middeleeuws huis en landgoed, nu stadspark. Natuurlijk kunt u hier ook gezellig picknicken voor of na de voorstellingen.

Stadswandeling vanuit de Onze Lieve Vrouwetoren

Precies op het geografische middelpunt van Nederland start een speciale stadswandeling over Johan van Oldenbarnevelt. De gids van het Gilde Amersfoort neemt u mee door het prachtige historische centrum van Amersfoort. De wandeling duurt circa een uur en eindigt vlakbij park Randenbroek. Prijs: €5 per persoon.

Meer informatie en reserveren: www.maarssen32.nl.

Data en locaties:

Zondag 16 juni: Landgoed Randenbroek, Heiligenbergerweg 117, 3816 AJ Amersfoort

Zondag 22 september: Ridderhofstad Gunterstein, Zandpad 48, 3621 NE Breukelen

Tijden:

van 13:30 tot ca 14.45 uur

van 16:00 tot ca 17.15 uur

Prijzen:

Voorstelling: € 12,50 / € 10,00 (kinderen tot 12 jaar, U-pas en groepen vanaf 15 personen)

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten