Filmprogramma De Lieve Vrouw do 23 t/m wo 29 mei

Bekijk het hele filmprogramma op www.lievevrouw.nl

PREMIÈRES & NIEUW

TAKE ME SOMEWHERE NICE | ENA SENDIJAREVIC

De Nederlandse tiener Alma brengt een snikhete zomer door in Bosnië, het geboorteland van haar ouders. Maar niets gaat zoals verwacht en ze belandt van de ene absurde situatie in de andere. In deze frisse roadmovie ontdekt Alma haar roots en zichzelf.

MADEMOISELLE DE JONCQUIÈRES | EMMANUEL MOURET

Rond 1750 zint madame de La Pommeraye (Cécile de France) op wraak nadat ze is gedumpt door Marquis des Arcis, een beruchte rokkenjager.

CHRISTO: WALKING ON WATER | ANDREY PAOUNOV

Christo is bekend van de 'inpakkunst'. Deze docu volgt het proces van de realisatie van zijn gigantische kunstinstallatie. Hij wordt flink op de proef gesteld door logistieke nachtmerries, botsingen met de politiek en de kracht van de natuur.

SPECIALS

VOORPREMIÈRE

DI 28 MEI 19:30 UUR

ROCKETMAN | DEXTER FLETCHER

Zin in wat geks? Laat de Elton in je zien en maak kans op een leuke prijs. Dus doe een gekke bril op, een pruik of je glitterpak. De meest extravagante outfit wint! De entree is inclusief een drankje. 'Rocketman' vertelt het inspirerende verhaal over de small-town boy Elton John, die uitgroeide tot een van de meest iconische personen uit de popcultuur.

GAY CINEMA

ZO 26 MEI 17:55 UUR

L’ANIMALE | KATHARINA MÜCKSTEIN

Mati is 17 en trekt op met de jongens van het dorp. Wanneer de leider van de club verliefd wordt op Mati, raakt zijzelf meer geïnteresseerd in een meisje. Voor het eerst moet ze een keuze maken.

MARATHON AMERSFOORT
MA 27 MEI 20:00 UUR

RUNNING THE SAHARA | JAMES MOLL

Houd je van marathons? In deze documentaire zie je een extreme variant. We volgen drie renners die de Sahara trotseren. Met prachtige beelden van Senegal, Mauritanië, Mali, Niger, Libië en Egypte. Let op: de film is Engels gesproken, zonder Nederlandse ondertiteling. Met Matt Damon als voice-over.


GEPROLONGEERD

WILD ROSE | TOM HARPER

Jessie Buckley schittert als jonge moeder en muzikale wildebras uit Glasgow die wil doorbreken in Nashville. Tot grote ergernis van haar moeder, gespeeld door Julie Walters, die vindt dat ze haar kinderen verwaarloost.

AYKA | SERGEI DVORTSEVOY

Hartverscheurend drama over de jonge Kirgizische Ayka, die illegaal leeft en werkt in Moskou. Door haar uitzichtloze situatie laat ze haar pasgeboren zoon achter in het ziekenhuis. Maar ze krijgt spijt....

SHADOW | ZHANG YIMOU

Een nieuw hoogtepunt binnen het rijke oeuvre van de Chinese grootmeester Zhang Yimou. De beelden van deze bewerking van het klassieke epos over de Drie Koninkrijken zijn duidelijk geïnspireerd door de klassieke Chinese schildertechniek.

RED JOAN | TREVOR NUNN

De bejaarde Joan leidt een rustig leven als ze plots wordt gearresteerd. Wat heeft ‘granny spy’ op haar geweten? Een bijzonder waargebeurd misdaaddrama met niemand minder dan Oscarwinnares Judi Dench in de hoofdrol.

COUREUR | KENNETH MERCKEN

De jonge Vlaamse Felix mag naar Italië om zich aan te sluiten bij een semiprofessionele wielerploeg. Maar is hij opgewassen tegen de nietsontziende wielerwereld met zijn moordende concurrentie? Semi-autobiografische film van scenarist en regisseur Kenneth Mercken.

LES INVISIBLES | LOUIS-JULIEN PETIT

De subsidiekraan gaat dicht. Leugens en bedrog... de sociale werkers zetten alles in om de vrouwen uit de opvang te laten re-integreren. Deze feelgood komedie was een grote hit in thuisland Frankrijk.

CLAIRE DARLING | JULIE BERTUCCELLI

Op een mooie zomerdag besluit Claire, een prachtige rol van Catherine Deneuve, haar complete inboedel te verkopen. Dit gaat niet ongemerkt voorbij.

LE GRAND BAIN | GILLES LELLOUCHE

Een groep gedeprimeerde veertigers vormt het eerste lokale mannenteam synchroonzwemmen. Hun trainster Delphine is een voormalig zwemkampioene die aan lager wal is geraakt. ‘Le Grand Bain’ is een ontroerende feelgoodfilm over het leven zoals het komt.

GREEN BOOK | PETER FARRELLY
Deze Golden Globe én Oscarwinnaar (Beste Film) vertelt het hartverwarmende, waargebeurde verhaal van de donkere pianist Don Shirley (Mahershala Ali uit 'Moonlight') en zijn blanke lijfwacht (Viggo Mortensen). Samen reizen ze in 1962 door het racistische zuiden van Amerika.

A STAR IS BORN | BRADLEY COOPER

EXTENDED VERSION

Een tragisch liefdesverhaal met Lady Gaga en Bradley Cooper. 'Shallow' won de Oscar voor Beste Originele Nummer. De speciale versie met 12 minuten extra beeldmateriaal, vooral muziek.

ANNA’S WAR | ALEXEY FEDORCHENKO

LAATSTE WEEK!

Waargebeurd verhaal over de Joodse Anna van zes (fenomenaal gespeeld door Marta Kozlova) die op miraculeuze wijze de Tweede Wereldoorlog in Oekraïne overleeft. In al hun gruwelijkheid zijn de beelden van een grote schoonheid.

Ook te zien op Picl

THE WHITE CROW | RALPH FIENNES

LAATSTE WEEK!

Het waargebeurde verhaal van de legendarische Russische danser Rudolf Noerejev, gespeeld door topdanser Oleg Ivenko, die in 1961 naar het vrije Westen vluchtte.

DOCUMENTAIRES

THREE IDENTICAL STRANGERS | TIM WARDLE

Bobby, Eddy en David zijn een identieke drieling, maar weten niet van elkaars bestaan. Door een bizar toeval worden ze met elkaar herenigd. Deze veelgeprezen documentaire bewijst dat het echte leven vaak vreemder is dan fictie.

THEY SHALL NOT GROW OLD | PETER JACKSON

Deze baanbrekende docu van Peter Jackson (‘The Lord of the Rings’) over soldaten aan het front van WO I op basis van oude beelden is een meesterwerk.

DE TOORTS: LA VITA BELLA DI CASPAR VAN WITTEL | JAN SNOERWANG

In het buitenland wordt hij in één adem genoemd met o.a. Rembrandt en Vermeer. Maar in Nederland is de Amersfoortse schilder Caspar van Wittel (1652) nauwelijks bekend. Hoog tijd om daar verandering in te brengen.

JEUGD

MIRAI (6+) | MAMORU HOSODA

'Mirai' (Oscarnominatie Beste Animatiefilm) is een hartverwarmende animé film van Mamoru Hosoda. De vierjarige Kun kan maar moeilijk omgaan met de komst van zijn babyzusje Mirai. Maar dan ontdekt hij een magische tijdreispoort in zijn achtertuin.

Ook te zien op Picl

CIRCUS NOËL (6+) | DENNIS BOTS

LAATSTE WEEK!

Gouden Kalfwinnaar Dennis Bots (‘Oorlogsgeheimen’) brengt op basis van de gelijknamige succesvolle jeugdserie de film ‘Circus Noël’. De jonge hoofdrolspelers krijgen versterking van onder meer Tygo Gernandt, Rick Paul van Mulligen en Rosa Reuten.

Meer berichten