In 1961 is het paar naar Amersfoort verhuisd.
In 1961 is het paar naar Amersfoort verhuisd. (Foto: Ronald Kersten Fotografie)

Bezoek voor 60-jarig bruidspaar Rakowski

Dinsdag 14 mei waren de heer en mevrouw Rakowski-Linschoten 60 jaar getrouwd. Burgemeester Lucas Bolsius bracht het bruidspaar op deze dag een felicitatiebezoek in hun woning aan de Beukstraat.

Amersfoort - Het echtpaar leerde elkaar kennen op tweede paasdag in 1957 tijdens een fietstocht in Huis ter Heide. Mevrouw Rakowski-Linschoten fietste samen met haar zus en meneer Rakowski met een vriendenclub. Na hun huwelijk in 1959 woonden ze twee jaar in Zeist. In 1961 zijn ze naar Amersfoort verhuisd. Naast de zorg voor hun drie kinderen werkte mevrouw Rakowski-Linschoten vijfentwintig jaar in de ouderenzorg. De heer Rakowski werkte veertien jaar bij Van Geet en daarna tot zijn pensioen bij elektronicazaak Morelisse in Amersfoort.

Mevrouw Rakowski turnde vroeger regelmatig, nu doet ze aan fitness. Hobby's van de heer Rakowski zijn duivensport, jeu de boules en hij was vrijwilliger in de kantine van voetbalvereniging HVC. Ze gaan regelmatig samen zwemmen.

Het echtpaar heeft altijd veel gekampeerd met de kinderen en ze maakten auto- of vliegreizen naar het buitenland. Tegenwoordig maken zij soms nog leuke uitstapjes in Nederland.

Meer berichten