Logo amersfoortnu.nl

Filmprogramma De Lieve Vrouw van do 16 mei t/m wo 22 mei

Bekijk het hele filmprogramma op www.lievevrouw.nl

PREMIÈRES & NIEUW

WILD ROSE | TOM HARPER
Jessie Buckley schittert als jonge moeder en muzikale wildebras uit Glasgow die wil doorbreken in Nashville. Tot grote ergernis van haar moeder, gespeeld door Julie Walters, die vindt dat ze haar kinderen verwaarloost.

AYKA | SERGEI DVORTSEVOY
Hartverscheurend drama over de jonge Kirgizische Ayka, die illegaal leeft en werkt in Moskou. Door haar uitzichtloze situatie laat ze haar pasgeboren zoon achter in het ziekenhuis. Maar ze krijgt spijt....

SHADOW | ZHANG YIMOU
Een nieuw hoogtepunt binnen het rijke oeuvre van de Chinese grootmeester Zhang Yimou. De beelden van deze bewerking van het klassieke epos over de Drie Koninkrijken zijn duidelijk geïnspireerd door de klassieke Chinese schildertechniek.

THREE IDENTICAL STRANGERS | TIM WARDLE
Bobby, Eddy en David zijn een identieke drieling, maar weten niet van elkaars bestaan. Door een bizar toeval worden ze met elkaar herenigd. Deze veelgeprezen documentaire bewijst dat het echte leven vaak vreemder is dan fictie.

SPECIALS

THE ROYAL BALLET
LIVE VANUIT LONDEN OP DO 16 MEI 20:15 UUR
TRIPLE BILL: THE ROYAL BALLET | WHEELDON, CHERKAOUI & PITE

Met twee recente werken en één wereldpremière laat The Royal Ballet zich van zijn hedendaagse kant zien.

CINESINGLE
ZO 19 MEI 12.00 UUR
WILD ROSE | TOM HARPER

Jessie Buckley schittert als jonge moeder en muzikale wildebras uit Glasgow die wil doorbreken in Nashville. Tot grote ergernis van haar moeder, gespeeld door Julie Walters, die vindt dat ze haar kinderen verwaarloost.

GEPROLONGEERD

RED JOAN | TREVOR NUNN
De bejaarde Joan leidt een rustig leven als ze plots wordt gearresteerd. Wat heeft ‘granny spy’ op haar geweten? Een bijzonder waargebeurd misdaaddrama met niemand minder dan Oscarwinnares Judi Dench in de hoofdrol.

COUREUR | KENNETH MERCKEN
De jonge Vlaamse Felix mag naar Italië om zich aan te sluiten bij een semiprofessionele wielerploeg. Maar is hij opgewassen tegen de nietsontziende wielerwereld met zijn moordende concurrentie? Semi-autobiografische film van scenarist en regisseur Kenneth Mercken.

LES INVISIBLES | LOUIS-JULIEN PETIT
De subsidiekraan gaat dicht. Leugens en bedrog... de sociale werkers zetten alles in om de vrouwen uit de opvang te laten re-integreren. Deze feelgood komedie was een grote hit in thuisland Frankrijk.

ANNA’S WAR | ALEXEY FEDORCHENKO
Waargebeurd verhaal over de Joodse Anna van zes (fenomenaal gespeeld door Marta Kozlova) die op miraculeuze wijze de Tweede Wereldoorlog in Oekraïne overleeft. In al hun gruwelijkheid zijn de beelden van een grote schoonheid.
Ook te zien op Picl

CLAIRE DARLING | JULIE BERTUCCELLI
Op een mooie zomerdag besluit Claire, een prachtige rol van Catherine Deneuve, haar complete inboedel te verkopen. Dit gaat niet ongemerkt voorbij.

LE GRAND BAIN | GILLES LELLOUCHE
Een groep gedeprimeerde veertigers vormt het eerste lokale mannenteam synchroonzwemmen. Hun trainster Delphine is een voormalig zwemkampioene die aan lager wal is geraakt. ‘Le Grand Bain’ is een ontroerende feelgoodfilm over het leven zoals het komt.

GREEN BOOK | PETER FARRELLY
Deze Golden Globe én Oscarwinnaar (Beste Film) vertelt het hartverwarmende, waargebeurde verhaal van de donkere pianist Don Shirley (Mahershala Ali uit 'Moonlight') en zijn blanke lijfwacht (Viggo Mortensen). Samen reizen ze in 1962 door het racistische zuiden van Amerika.

A STAR IS BORN | BRADLEY COOPER
EXTENDED VERSION

Een tragisch liefdesverhaal met Lady Gaga en Bradley Cooper. 'Shallow' won de Oscar voor Beste Originele Nummer. De speciale versie met 12 minuten extra beeldmateriaal, vooral muziek.

DIRTY GOD | SACHA POLAK
LAATSTE WEEK!
Jade heeft na een wraakactie van haar ex blijvende littekens opgelopen. Dit heeft alles veranderd, maar ze is sterk. Als eerste Nederlandse productie ooit geselecteerd voor het Sundance Film Festival.

DRAGGED ACROSS CONCRETE | S. CRAIG ZAHLER
LAATSTE WEEK!
Twee overijverige politiemannen (Mel Gibson en Vince Vaughn) worden geschorst na een gewelddadig incident. Omdat ze allebei krap bij kas zitten, zien ze geen andere uitweg dan zich in de criminele onderwereld te storten.

L’HOMME FIDÈLE | LOUIS GARREL
LAATSTE WEEK!
Deze heerlijke romantische komedie met een scherp randje heeft lekkere ingrediënten: liefde, een geheim en een cast met jong talent, waaronder Lily-Rose Depp.
Ook te zien op Picl

LE JEU | FRED CAVAYÉ
LAATSTE WEEK!
Hoe grappig is het om al je telefoontjes, sms’jes, e-mails en Facebook-berichten te delen met je vrienden? Een groep vrienden test het tijdens een gezellig etentje. Het maakt meer los dan ze hadden voorzien...

THE WHITE CROW | RALPH FIENNES
LAATSTE WEEK!
Het waargebeurde verhaal van de legendarische Russische danser Rudolf Noerejev, gespeeld door topdanser Oleg Ivenko, die in 1961 naar het vrije Westen vluchtte.

VOX LUX | BRADY CORBET
LAATSTE WEEK!
Dit oogstrelende, satirische drama volgt de carrière van popidool Celeste (Natalie Portman). De film reflecteert daarbij op de ingrijpende en gewelddadige veranderingen in de Amerikaanse samenleving. Singer-songwriter Sia verzorgde de soundtrack.

DOCUMENTAIRES

THE MAN WHO STOLE BANKSY | MARCO PROSERPIO
LAATSTE WEEK!
Een taxichauffeur uit Bethlehem zaagt een muurschildering van Banksy uit en verkoopt hem via eBay. Filmmaker Proserpio vraagt zich wat het excuus is; het veilig stellen van kunst of uiteindelijk toch gewoon diefstal?
Ook te zien op Picl

GANZ: HOW I LOST MY BEETLE | SUZANNE RAES
LAATSTE WEEK!
De Joodse Josef Ganz (1898-1967) was een briljant ingenieur, autogek en het brein achter de Volkswagen. Hij werd verbannen door de nazi’s en stierf roemloos in Australië. Deze docu draagt bij aan zijn eerherstel.
Ook te zien op Picl

THEY SHALL NOT GROW OLD | PETER JACKSON
Deze baanbrekende docu van Peter Jackson (‘The Lord of the Rings’) over soldaten aan het front van WO I op basis van oude beelden is een meesterwerk.

DE TOORTS: LA VITA BELLA DI CASPAR VAN WITTEL | JAN SNOERWANG
In het buitenland wordt hij in één adem genoemd met o.a. Rembrandt en Vermeer. Maar in Nederland is de Amersfoortse schilder Caspar van Wittel (1652) nauwelijks bekend. Hoog tijd om daar verandering in te brengen.

JEUGD

MIRAI (6+) | MAMORU HOSODA
'Mirai' (Oscarnominatie Beste Animatiefilm) is een hartverwarmende animé film van Mamoru Hosoda. De vierjarige Kun kan maar moeilijk omgaan met de komst van zijn babyzusje Mirai. Maar dan ontdekt hij een magische tijdreispoort in zijn achtertuin.
Ook te zien op Picl

CIRCUS NOËL (6+) | DENNIS BOTS
Gouden Kalfwinnaar Dennis Bots (‘Oorlogsgeheimen’) brengt op basis van de gelijknamige succesvolle jeugdserie de film ‘Circus Noël’. De jonge hoofdrolspelers krijgen versterking van onder meer Tygo Gernandt, Rick Paul van Mulligen en Rosa Reuten.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden