Logo amersfoortnu.nl


Er was wel alvast een oorkonde voor Guido de Wijs.
Er was wel alvast een oorkonde voor Guido de Wijs. (Foto: Ronald Kersten Fotografie)

Sint-Jorispenning voor Guido de Wijs was even zoek

Maandag 13 mei heeft burgemeester Lucas Bolsius de Sint-Jorispenning van de stad Amersfoort uitgereikt aan Guido de Wijs. Dat was althans de bedoeling, maar vanwege een afwezige zieke ambtenaar was de penning even zoek. ''Ik vind dit soort dingen juist zo menselijk allemaal. Zo is het leven. Perfect en met beperkingen. Alles bijeen'', reageerde De Wijs wijs. Later deze dag kreeg hij de penning alsnog.

Amersfoort - De Wijs kreeg in De Lieve Vrouw tijdens de startbijeenkomst van het Johan van Oldenbarnevelt herdenkingsjaar de gemeentelijke onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor de regio Amersfoort op het gebied van cultuur, taal, literatuur en historie. Hij was de afgelopen decennia actief voor verschillende culturele activiteiten en evenementen in de regio Amersfoort als tekstschrijver en als vrijwillig organisator. Als tekstschrijver en lid van het artistieke team was hij betrokken bij de millenniumopera La Mama. Hij was initiatiefnemer, medeorganisator en schrijver van het Groot Amersfoorts Dictee en is dat nu van het Taalfeest Amersfoort.
Voor het herdenkingsjaar Johan van Oldenbarnevelt, dat maandag van start ging, is hij initiatiefnemer en medeorganisator bij het ontwikkelen van het programma.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden