Logo amersfoortnu.nl

Filmprogramma De Lieve Vrouw wo 9 mei t/m do 15 mei

Bekijk het hele filmprogramma op www.lievevrouw.nl.

PREMIÈRES

RED JOAN | TREVOR NUNN

De bejaarde Joan leidt een rustig leven als ze plots wordt gearresteerd. Wat heeft ‘granny spy’ op haar geweten? Een bijzonder waargebeurd misdaaddrama met niemand minder dan Oscarwinnares Judi Dench in de hoofdrol.

COUREUR | KENNETH MERCKEN

De jonge Vlaamse Felix mag naar Italië om zich aan te sluiten bij een semiprofessionele wielerploeg. Maar is hij opgewassen tegen de nietsontziende wielerwereld met zijn moordende concurrentie? Semi-autobiografische film van scenarist en regisseur Kenneth Mercken.

LES INVISIBLES | LOUIS-JULIEN PETIT

De subsidiekraan gaat dicht. Leugens en bedrog... de sociale werkers zetten alles in om de vrouwen uit de opvang te laten re-integreren. Deze feelgood komedie was een grote hit in thuisland Frankrijk.

SPECIALS

THE ROYAL OPERA

VR 10 MEI 12:00 UUR

FAUST | CHARLES GOUNOD

Ervaar de decadentie en elegantie van het Parijs uit de jaren 1870 in David McVicars spectaculaire productie van Gounods meest geliefde opera.

MOEDERDAGSPECIAL

ZO 12 MEI 16:40 UUR

WILD ROSE | TOM HARPER

Jessie Buckley schittert als jonge moeder en muzikale wildebras uit Glasgow die wil doorbreken in Nashville. Neem je moeder op zondag 12 mei mee naar deze swingende voorpremière voor maar 5 euro (geldig in combinatie met een regulier filmticket, verkrijgbaar aan de kassa).

GAY CINEMA

ZO 12 MEI 19:40 UUR

L’ANIMALE | KATHARINA MÜCKSTEIN

Mati is 17 en trekt op met de jongens van het dorp. Wanneer de leider van de club verliefd wordt op Mati, raakt zijzelf meer geïnteresseerd in een meisje. Voor het eerst moet ze een keuze maken.

Va. 9 mei ook te zien op Picl

MOVIES THAT MATTER

MA 13 MEI 19:15 UUR

WHEN THE WAR COMES | JAN GEBERT

Deze documentaire gaat over de Slowaakse Peter maakt zich zorgen over de toekomst van zijn land. Daarom is hij in zijn vrije tijd leider van een paramilitaire beweging die Slovaakse tieners rekruteert.

Va. 9 mei ook te zien op Picl

FILMCOLLEGE

DI 14 MEI 19:30 UUR

RED JOAN | TREVOR NUNN

Filmcollege voorafgaand aan de film van filmmaker en -kenner Tim Aarts, over de ontwikkeling van de spionagefilm!

EXTENDED VERSION

DO 9 MEI 13:40 UUR & ZO 12 MEI 19:15 UUR

A STAR IS BORN | BRADLEY COOPER

De extra lange versie heeft nóg meer liedjes! Niet te missen!

GEPROLONGEERD

ANNA’S WAR | ALEXEY FEDORCHENKO

Waargebeurd verhaal over de Joodse Anna van zes (fenomenaal gespeeld door Marta Kozlova) die op miraculeuze wijze de Tweede Wereldoorlog in Oekraïne overleeft. In al hun gruwelijkheid zijn de beelden van een grote schoonheid.

Ook te zien op Picl

CLAIRE DARLING | JULIE BERTUCCELLI

Op een mooie zomerdag besluit Claire, een prachtige rol van Catherine Deneuve, haar complete inboedel te verkopen. Dit gaat niet ongemerkt voorbij.

DRAGGED ACROSS CONCRETE | S. CRAIG ZAHLER

Twee overijverige politiemannen (Mel Gibson en Vince Vaughn) worden geschorst na een gewelddadig incident. Omdat ze allebei krap bij kas zitten, zien ze geen andere uitweg dan zich in de criminele onderwereld te storten.

DIRTY GOD | SACHA POLAK

Jade heeft na een wraakactie van haar ex blijvende littekens opgelopen. Dit heeft alles veranderd, maar ze is sterk. Als eerste Nederlandse productie ooit geselecteerd voor het Sundance Film Festival.

GREEN BOOK | PETER FARRELLY
Deze Golden Globe én Oscarwinnaar (Beste Film) vertelt het hartverwarmende, waargebeurde verhaal van de donkere pianist Don Shirley (Mahershala Ali uit 'Moonlight') en zijn blanke lijfwacht (Viggo Mortensen). Samen reizen ze in 1962 door het racistische zuiden van Amerika.

LE GRAND BAIN | GILLES LELLOUCHE

Een groep gedeprimeerde veertigers vormt het eerste lokale mannenteam synchroonzwemmen. Hun trainster Delphine is een voormalig zwemkampioene die aan lager wal is geraakt. ‘Le Grand Bain’ is een ontroerende feelgoodfilm over het leven zoals het komt.

L’HOMME FIDÈLE | LOUIS GARREL

- LAATSTE WEEK!

Deze heerlijke romantische komedie met een scherp randje heeft lekkere ingrediënten: liefde, een geheim en een cast met jong talent, waaronder Lily-Rose Depp.

Ook te zien op Picl

LE JEU | FRED CAVAYÉ

- LAATSTE WEEK!

Hoe grappig is het om al je telefoontjes, sms’jes, e-mails en Facebook-berichten te delen met je vrienden? Een groep vrienden test het tijdens een gezellig etentje. Het maakt meer los dan ze hadden voorzien...

THE WHITE CROW | RALPH FIENNES

- LAATSTE WEEK!

Het waargebeurde verhaal van de legendarische Russische danser Rudolf Noerejev, gespeeld door topdanser Oleg Ivenko, die in 1961 naar het vrije Westen vluchtte.

VOX LUX | BRADY CORBET

- LAATSTE WEEK!

Dit oogstrelende, satirische drama volgt de carrière van popidool Celeste (Natalie Portman). De film reflecteert daarbij op de ingrijpende en gewelddadige veranderingen in de Amerikaanse samenleving. Singer-songwriter Sia verzorgde de soundtrack.

DOCUMENTAIRES

THE MAN WHO STOLE BANKSY | MARCO PROSERPIO

Een taxichauffeur uit Bethlehem zaagt een muurschildering van Banksy uit en verkoopt hem via eBay. Filmmaker Proserpio vraagt zich wat het excuus is; het veilig stellen van kunst of uiteindelijk toch gewoon diefstal?

Ook te zien op Picl

GANZ: HOW I LOST MY BEETLE | SUZANNE RAES

De Joodse Josef Ganz (1898-1967) was een briljant ingenieur, autogek en het brein achter de Volkswagen. Hij werd verbannen door de nazi’s en stierf roemloos in Australië. Deze docu draagt bij aan zijn eerherstel.

Ook te zien op Picl

THEY SHALL NOT GROW OLD | PETER JACKSON

Deze baanbrekende docu van Peter Jackson (‘The Lord of the Rings’) over soldaten aan het front van WO I op basis van oude beelden is een meesterwerk.

DE TOORTS: LA VITA BELLA DI CASPAR VAN WITTEL | JAN SNOERWANG

In het buitenland wordt hij in één adem genoemd met o.a. Rembrandt en Vermeer. Maar in Nederland is de Amersfoortse schilder Caspar van Wittel (1652) nauwelijks bekend. Hoog tijd om daar verandering in te brengen.

JEUGD

MIRAI | MAMORU HOSODA

'Mirai' (Oscarnominatie Beste Animatiefilm) is een hartverwarmende animé film van Mamoru Hosoda. De vierjarige Kun kan maar moeilijk omgaan met de komst van zijn babyzusje Mirai. Maar dan ontdekt hij een magische tijdreispoort in zijn achtertuin.

Ook te zien op Picl

CIRCUS NOËL (6+) | DENNIS BOTS

Gouden Kalfwinnaar Dennis Bots (‘Oorlogsgeheimen’) brengt op basis van de gelijknamige succesvolle jeugdserie de film ‘Circus Noël’. De jonge hoofdrolspelers krijgen versterking van onder meer Tygo Gernandt, Rick Paul van Mulligen en Rosa Reuten.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden