Logo amersfoortnu.nl


De Commercieel Directeur van de nieuwe Wolkyshop aan de Langestraat is Mark Zwart.
De Commercieel Directeur van de nieuwe Wolkyshop aan de Langestraat is Mark Zwart. (Foto: )

Zakelijk nieuws

Nieuwe Wolkyshop

Amersfoort - Amersfoort is sinds deze maand weer een nieuwe schoenenwinkel rijker. Wolkyshop heeft zijn intrek genomen in het pand naast Engelen Schoenen aan de Langestraat 53. Commercieel Directeur van Wolkyshop Mark Zwart merkt op: ''We zijn enthousiast om Wolkyshop naar Amersfoort te brengen en om Engelen Schoenen als buren te hebben. Onze beide winkels staan voor hoge kwaliteit, excellente gastvrijheid en vakkennis. Waarbij de één schoenen heeft van meer dan 25 merken (waaronder Van Bommel en Durea), is Wolkyshop dé specialist voor Wolky."

Wolky is volgens hem het leukste merk voor comfortabele schoenen. ''Dankzij de uitneembare, anatomisch gevormde zolen, de kwaliteits-materialen en de comfortabele leest zijn deze heerlijk zittende schoenen zonder meer made for walking.'' Het uitneembaar voetbed maakt dat Wolky schoenen ook bijzonder geschikt zijn voor mensen die steunzolen dragen. Zelfs de slippers en sandalen van Wolky hebben vaak een losse inlegzool, zodat men er de eigen steunzool in kwijt kan.

De uitgebreide collectie bestaat uit de meest uiteenlopende modellen: van sportief tot gekleed. Onder de naam Cloud9 vindt u de boots en schoenen uit de herencollectie. Het vorig jaar geïntroduceerde schoenenlabel Wolky White is er voor vrouwen met een eigen stijl, die graag goed gekleed voor de dag komen én comfortabel willen lopen. Wolky White is volgens Zwart 'casual, eigengereid, vrouwelijk en stoer'.

Klanten kunnen nu profiteren van de openingsaanbieding. Bezoek Wolkyshop Amersfoort, aan de Langestraat 53, om de collectie te bekijken en te passen.

Hulp voor senioren

Amersfoort - Smink digisupport zet zich actief in om ouderen op het gebied van digitale communicatiemiddelen meer bij te leren en te begeleiden. Smink creëert een omgeving een omgeving waarin alles mogelijk is met digitale communicatiemiddelen en waarin er geen drempel meer is voor bepaalde doelgroepen.
Julian Smink de eigenaar van Smink digisupport. Julian is sinds kort een onderneming gestart in de digitale dienstverlening, gericht op senioren. Hij wil de problemen die zij hebben met hun mobiel, laptop of andere digitale communicatiemiddelen (van Facebook tot de televisie) oplossen aan huis. Julian vindt het voornamelijk belangrijk dat iedereen zijn weg kan vinden in de digitale maatschappij, zeker nu bijvoorbeeld DigiD en andere overheid gerelateerde zaken steeds meer digitaal zijn. Bij Smink digisupport kunt u terecht voor kleine vragen, hulp bij aankopen of installaties of volledige computer- of mobiele telefooncursussen. Neem voor vragen gerust contact op met Julian via: info@sminkdigisupport.nl of bel 06 - 28076889.

High Wine bij Bartho 2.0

Amersfoort - De derde donderdag van mei houdt Bartho 2.0 in Nieuwland een High Wine in samenwerking met Alexander Boersen van Wijnhuis Alexander uit Hoogland. Proef vier Italiaanse gerechten die begeleid worden met een heerlijke Italiaanse wijn, geselecteerd door Alexander.

Wijnhuis Alexander zoekt voortdurend naar bijzondere wijnen en karakteristieke smaken. Die vinden ze meestal niet in de grote wijnfabrieken, maar juist bij de zelfstandige wijnboeren en kleine coöperaties. Ze koesteren warme gevoelens voor bijzondere wijn van de 'kleine' wijnhuizen. Daarbij zijn ze van mening dat goede wijn echt geen fortuin hoeft te kosten. Deze passie en filosofie worden niet alleen door de klanten gewaardeerd: de Wijnalmanak kroonde Wijnhuis Alexander driemaal op rij tot 'Wijnspecialist van het Jaar'

Een avondvullend programma op 16 mei dus van 19.00 tot 21.30 uur, waarbij je vier verschillende gerechten proeft, die begeleid worden door een bijpassende wijn. Alexander vertelt deze avond wat over de door hem gekozen wijnen. Deelnemen kan voor € 45,00 per persoon door je op te geven via: reserveringen@eetlokaalbartho.nl.

Vintage en Flower Power

Amersfoort - Zondag 19 mei mei vindt de eerste editie plaats van de Vintage & Flower Power markt bij De Nieuwe Stad. De Vintage & Flower Power markt is een markt die reist naar plekken waar liefhebbers wonen van vintage, handgemaakte, duurzame en fairtradeproducten. De markt brengt ontwerpers, kunstenaars, (moderne) hippies en creatieve ondernemers samen en onderscheidt zich zo van andere markten. De markt is al bekend in Nijmegen en verwacht ook in Amersfoort de juiste doelgroep te benaderen met dit concept. Met de Vintage & Flower Power markt zet Hip & Happy events een uniek dagje uit neer moderne hippies. Naast alle kleurrijke kraampjes, sfeervolle tentjes en originele busjes kan de bezoeker ook terecht voor een hapje en drankje in een relaxte setting en vinyl dj. De markt vindt plaats van 12.00 tot 18.00 uur en is gratis toegankelijk. De organisatie is bekend van haar Ibiza-markten die in het verleden tweemaal hebben plaatsgevonden in Amersfoort. De gehele agenda van Hip & Happy events is te vinden op de website https://hipandhappyevents.nl/agenda/. Voor meer informatie check onze website www.hipandhappyevents.nl.

Bookstore Day

Amersfoort - Live uitzending in boekhandel Veenendaal van Radio Golfbreker: interviews met vijfiten Amersfoortse auteurs. Zaterdag 25 mei is het weer Bookstore Day, de dag dat we in heel Nederland de onafhankelijke boekhandel vieren. Traditiegetrouw besteedt boekhandel Veenendaal vooral aandacht aan Amersfoortse schrijvers en hun boeken.
''Voor de derde keer vieren wij Bookstore Day met een live marathonuitzending van Golfbreker Radio vanaf de bovenverdieping van de winkel. De uitzending is vrij toegankelijk en terwijl wij koffie en thee schenken, interviewen onze favoriete radiomannen, Erik van Venetië en Roelof Meijer, tal van Amersfoortse auteurs. Na afloop van elk interview zal de desbetreffende auteur zijn of haar boek signeren.
Speciaal op deze dag zijn er ook exclusieve uitgaven, gesigneerde boeken en eenmalige aanbiedingen te koop, zoals Zeldzame aarden van Sandro Veronesi voor 7,95 euro.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden