Rowwen Hèze speelt opzwepende energieke liedjes, polka's, Ierse folk en tex mex afgewisseld met gevoelige ballades.
Rowwen Hèze speelt opzwepende energieke liedjes, polka's, Ierse folk en tex mex afgewisseld met gevoelige ballades. (Foto: Hans-Peter van Velthoven)

Lezersactie: win kaarten voor Rowwen Hèze

Amersfoort - De naam van 'Rowwen Hèze' is inmiddels meer dan gevestigd. Al ruim dertig jaar te vinden in theaters, feesttenten, clubs en op festivals. Ingetogen en uitbundig, melancholiek en feestelijk. Opzwepende energieke liedjes, polka's, Ierse folk en tex mex afgewisseld met gevoelige ballades. Met teksten waarin liefdevol het leven van alledag wordt beschreven. Grote onderwerpen als de liefde en de dood, teruggebracht tot het kleine van het dorp.

Ze begonnen als een Engelstalig bandje in de Peel, maar zijn - inmiddels dertig jaar verder - uitgegroeid tot een van de grote acts in de Nederlandse popmuziek. Sindsdien speelde Rowwen Hèze meerdere malen op Pinkpop, maar ook op andere grote festivals, zoals Lowlands, Parkpop en het Deense Roskilde. Verder trad de band op met het Metropole Orkest en verzorgde de opening van het Holland Festival.

Een optreden in de poppodia/ clubs wordt gekenmerkt door zweet, bier en een zingende, hossende menigte. Lekker meezingen met 'Auto, Vliegtuug' en 'Bestel Mar'.

Op vrijdag 24 mei opent poppodium FLUOR om 20.00 uur de deuren voor de Limburgse mannen. Wil jij hier gratis bij zijn? Goed nieuws, dat kan! FLUOR geeft namelijk 2x2 kaarten weg voor het optreden van Rowwen Hèze. Wil jij kans maken op deze kaarten? Stuur een mailtje naar markteting@fluor033.nl en vertel ons waarom jij deze avond niet mag missen.

Meer berichten