Logo amersfoortnu.nl

Excursie naar 't Hammetje

Amersfoort - De Oudheidkundige Vereniging Flehite (OVF) biedt zaterdag 11 mei een excursie naar ’t Hammetje, een uniek bouwwerk met een bijzonder verhaal. Zo’n 45 jaar geleden had Willem Ham uit Holkerveen acht hectare grond gekocht met een plas die was ontstaan door de aanleg van de Rijksweg A28. De plas is gedeeltelijk gedempt met puin.

Het goede materiaal heeft Ham gebruikt om een Folly te bouwen, een project van tientallen jaren. De Folly heeft landelijk en zelfs internationale bekendheid gekregen door het boek van Wim Meulenkamp, Follies, bizarre bouwwerken in Nederland en België.

OVF wil graag de geschiedenis van Amersfoort delen, ook met nieuwe bewoners. Daarom is een excursie een van de activiteiten die zij onderneemt in Amersfoort Noord. “Eten met een reden” in Hart van Vathorst en een bijeenkomst in het Duysthuisje zijn hier al aan vooraf gegaan.

Op 11 mei is de excursie gepland om 11 uur en om 14 uur. Willem Ham junior zal een toelichting geven op het werk van zijn vader en de geschiedenis.
Adres Domstraat 82 (ingang Land in Zicht, zorgboerderij, leer- en ervaarbedrijf).

U kunt zich hiervoor opgeven met vermelding van naam, adres, tijdstip van deelname, en aantal deelnemers via mailadres: ovf-vathorst@outlook.com. Kosten van deelname zijn €2,00. Kinderen onder begeleiding gratis. U krijgt een bevestiging van deelname.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuws uit Utrecht

Meer nieuws uit Utrecht >

Nieuwsoverzicht

Meer berichten