Logo amersfoortnu.nl


Links Tom Nijssen, toernooidirecteur. Hij schudt de hand van Bas Huijzer, directeur van de hoofdsponsor Van Mossel KIA.
Links Tom Nijssen, toernooidirecteur. Hij schudt de hand van Bas Huijzer, directeur van de hoofdsponsor Van Mossel KIA. (Foto: Marian Vreugdenhil)

Dutch Open tennistoernooi terug in Amersfoort

Bij ALTA, de Amersfoortse tennisvereniging, vond enkele dagen geleden een klein feestje plaats. De terugkeer van het befaamde tennistoernooi Dutch Open naar Amersfoort stond deze keer in de schijnwerpers. Stichting TopSport Amersfoort, hoofdsponsor Van Mossel Kia en andere bij de organisatie betrokken partijen, weten zeker dat zij er iets moois van gaan maken.

Marian Vreugdenhil

Amersfoort - Goed nieuws voor liefhebbers van tennis en voor ieder die Amersfoort een warm hart toedraagt: de organisatie van Dutch Open 2019 dat terugkeert naar Amersfoort, is rond. Nu The Hague Open zoals het toernooi jarenlang in Scheveningen heette, de begroting niet langer rond kreeg, is het voor Amersfoort wel gelukt. Een hoofdsponsor verbindt zich aan dit tot de top behorende tennisevenement. Dat is het goede nieuws van het recente feestje bij ALTA. Alle partijen die betrokken zijn bij de terugkeer van het Dutch Open naar Amersfoort, tonen zich tevreden. "We hebben met elkaar heel hard gewerkt. Nu staan we hier in krap twee maanden tijd", zegt een opgetogen Ans Oude Luttikhuis, prominent lid van tennisvereniging ALTA.
Tom Nijssen, oud-tennisprofessional en organisator licht als woordvoerder het nieuws toe. Zelf is hij aangesteld als directeur van het toernooi. "Het is prachtig dat dit tennistoernooi terug is in onze stad. Het is dé plek waar aanstormend talent uit binnen- en buitenland naartoe komt om zich op rankinglijsten te plaatsen."
Verder maakt Nijssen de hoofdsponsor van het toernooi bekend. Het is Van Mossel Kia, het autobedrijf dat sinds 1 januari van dit jaar actief is in Amersfoort, na overname van KIA Blokhuis. Het contract met deze hoofdsponsor is getekend. Bas Huijzer, commercieel en operationeel directeur van Van Mossel KIA, vertelt met enthousiasme dat hij het voornemen heeft om het tennistoernooi minstens voor een termijn van vijf jaar voor Amersfoort te behouden.
Op de parkeerplaats staat intussen een gloednieuwe witte KIA geparkeerd onder doek. Nijssen en Huijzer onthullen de auto samen. In totaal staan er drie, maar in de aanloop naar het toernooi worden dat er zeker 25, die dan met regelmaat in het straatbeeld van Amersfoort te zien zijn. Allerlei ritten voor het Dutch Open, zoals het vervoer van de spelers naar de tennisbanen en weer terug naar hun tijdelijke verblijfsplaats, kunnen ermee gemaakt worden. Ook gaan organisatie en deelnemers er zelf mee door de stad rijden. "Geweldig, dit nieuws," zegt een tennisliefhebber. "Ook na tien jaar wordt nog altijd gesproken over het Dutch Open in Amersfoort."

Van Mossel Kia Dutch Open

Deze zomer vindt opnieuw een topevenement plaats in Amersfoort. Na een afwezigheid van meer dan tien jaar keert het tennistoernooi Dutch Open terug naar de stad als ATP Challenger toernooi. Het vindt plaats van 15 tot en met 21 juli op de tennisbanen van tennisvereniging ALTA. De stichting TopSport Amersfoort en hoofdsponsor Van Mossel KIA onderstrepen daarmee het belang van het Nederlandse tennis. Van Mossel KIA geeft zijn naam aan het toernooi. Het Dutch Open kent een lange geschiedenis. Onder de naam Internationale Open vond het toernooi in 1957 voor het eerst plaats in Hilversum. Jarenlang bleef de naam 't Melkhuisje verbonden aan het Dutch Open. Vanaf de jaren negentig van de vorige eeuw verhuisde het tennistoernooi enkele malen. Van 2002 tot 2008 was Dutch Open ook verbonden aan de gemeente Amersfoort. Bekende deelnemers waren daar Novak Djokovic, Martin Verkerk en Raemon Sluiter.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden