Logo amersfoortnu.nl

Filmprogramma De Lieve Vrouw do 2 mei t/m wo 8 mei

Bekijk het hele filmprogramma op www.lievevrouw.nl.

ZA 4 MEI DODENHERDENKING: Om 20:00 uur houden wij 2 minuten stilte tijdens alle filmvoorstellingen.

PREMIÈRES & NIEUW

ANNA’S WAR | ALEXEY FEDORCHENKO

Waargebeurd verhaal over de Joodse Anna van zes (fenomenaal gespeeld door Marta Kozlova) die op miraculeuze wijze de Tweede Wereldoorlog in Oekraïne overleeft. In al hun gruwelijkheid zijn de beelden van een grote schoonheid.

Va. 2 mei ook te zien op Picl

CLAIRE DARLING | JULIE BERTUCCELLI

Op een mooie zomerdag besluit Claire, een prachtige rol van Catherine Deneuve, haar complete inboedel te verkopen. Dit gaat niet ongemerkt voorbij.

DRAGGED ACROSS CONCRETE | S. CRAIG ZAHLER

Twee overijverige politiemannen (Mel Gibson en Vince Vaughn) worden geschorst na een gewelddadig incident. Omdat ze allebei krap bij kas zitten, zien ze geen andere uitweg dan zich in de criminele onderwereld te storten.

THE MAN WHO STOLE BANKSY | MARCO PROSERPIO

Een taxichauffeur uit Bethlehem zaagt een muurschildering van Banksy uit en verkoopt hem via eBay. Filmmaker Proserpio vraagt zich wat het excuus is; het veilig stellen van kunst of uiteindelijk toch gewoon diefstal?

Va. 2 mei ook te zien op Picl

GANZ: HOW I LOST MY BEETLE | SUZANNE RAES

De Joodse Josef Ganz (1898-1967) was een briljant ingenieur, autogek en het brein achter de Volkswagen. Hij werd verbannen door de nazi’s en stierf roemloos in Australië. Deze docu draagt bij aan zijn eerherstel.

Va. 2 mei ook te zien op Picl

SPECIALS

EXTENDED VERSION

DO 2 MEI 16:00 UUR, VR 3 MEI 16:50 UUR, ZA 4 MEI 16:10 UUR, DI 7 MEI 16:15 UUR & WO 8 MEI 15:20 UUR

A STAR IS BORN | BRADLEY COOPER

De extra lange versie heeft nóg meer liedjes! Niet te missen!

GEPROLONGEERD

DIRTY GOD | SACHA POLAK

Jade heeft na een wraakactie van haar ex blijvende littekens opgelopen. Dit heeft alles veranderd, maar ze is sterk. Als eerste Nederlandse productie ooit geselecteerd voor het Sundance Film Festival.

L’HOMME FIDÈLE | LOUIS GARREL

Deze heerlijke romantische komedie met een scherp randje heeft lekkere ingrediënten: liefde, een geheim en een cast met jong talent, waaronder Lily-Rose Depp.

Ook te zien op Picl

LE JEU | FRED CAVAYÉ

Hoe grappig is het om al je telefoontjes, sms’jes, e-mails en Facebook-berichten te delen met je vrienden? Een groep vrienden test het tijdens een gezellig etentje. Het maakt meer los dan ze hadden voorzien...

LE GRAND BAIN | GILLES LELLOUCHE

Een groep gedeprimeerde veertigers vormt het eerste lokale mannenteam synchroonzwemmen. Hun trainster Delphine is een voormalig zwemkampioene die aan lager wal is geraakt. ‘Le Grand Bain’ is een ontroerende feelgoodfilm over het leven zoals het komt.

THE WHITE CROW | RALPH FIENNES

Het waargebeurde verhaal van de legendarische Russische danser Rudolf Noerejev, gespeeld door topdanser Oleg Ivenko, die in 1961 naar het vrije Westen vluchtte.

MIEL-EMILE | PETER VAN HOUTEN

De inmiddels bijna 80-jarige Emile blikt in deze docu terug op zijn jeugd met een dictatoriale vader; kunstenaar Pierre Raaijmakers. Eén ding weet hij zeker: zonder zijn moeder was zijn jeugd de hel op aarde geweest.

Ook te zien op Picl

VOX LUX | BRADY CORBET

Dit oogstrelende, satirische drama volgt de carrière van popidool Celeste (Natalie Portman). De film reflecteert daarbij op de ingrijpende en gewelddadige veranderingen in de Amerikaanse samenleving. Singer-songwriter Sia verzorgde de soundtrack.

HEINZ | PIET KROON

Deze avondvullende tekenfilm is gebaseerd op de prettig-gestoorde strips over de nukkige kater Heinz. Hij krijgt onder meer te maken met boze boskabouters en verbolgen Belgen. Niet geschikt voor kleine kinderen.

GLORIA BELL | SEBASTIÁN LELIO

Gloria Bell (Julianne Moore) is een onafhankelijke vijftiger die een ongemakkelijke romance begint met Arnold (John Turturro). Sebastián Lelio (van Oscarwinnaar ‘Una mujer fantástica’ en ‘Disobedience’) maakte een remake van zijn Chileense versie uit 2013.

GREEN BOOK | PETER FARRELLY
Deze Golden Globe én Oscarwinnaar (Beste Film) vertelt het hartverwarmende, waargebeurde verhaal van de donkere pianist Don Shirley (Mahershala Ali uit 'Moonlight') en zijn blanke lijfwacht (Viggo Mortensen). Samen reizen ze in 1962 door het racistische zuiden van Amerika.

DOCUMENTAIRES

THEY SHALL NOT GROW OLD | PETER JACKSON

Deze baanbrekende docu van Peter Jackson (‘The Lord of the Rings’) over soldaten aan het front van WO I op basis van oude beelden is een meesterwerk.

DE TOORTS: LA VITA BELLA DI CASPAR VAN WITTEL | JAN SNOERWANG

In het buitenland wordt hij in één adem genoemd met o.a. Rembrandt en Vermeer. Maar in Nederland is de Amersfoortse schilder Caspar van Wittel (1652) nauwelijks bekend. Hoog tijd om daar verandering in te brengen.

HET PÄRT GEVOEL | PAUL HEGEMAN

Musici, kunstenaars en een techno-componist zijn op zoek naar 'het Pärt gevoel', in deze documentaire over de componist Arvo Pärt.

Ook te zien op Picl

JEUGD

MIRAI | MAMORU HOSODA

'Mirai' (Oscarnominatie Beste Animatiefilm) is een hartverwarmende animé film van Mamoru Hosoda. De vierjarige Kun kan maar moeilijk omgaan met de komst van zijn babyzusje Mirai. Maar dan ontdekt hij een magische tijdreispoort in zijn achtertuin.

CIRCUS NOËL (6+) | DENNIS BOTS

Gouden Kalfwinnaar Dennis Bots (‘Oorlogsgeheimen’) brengt op basis van de gelijknamige succesvolle jeugdserie de film ‘Circus Noël’. De jonge hoofdrolspelers krijgen versterking van onder meer Tygo Gernandt, Rick Paul van Mulligen en Rosa Reuten.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuws uit Utrecht

Meer nieuws uit Utrecht >

Nieuwsoverzicht

Meer berichten