Logo amersfoortnu.nl


Het koninklijk echtpaar was bereid om met studenten en medewerkers op de foto te gaan.
Het koninklijk echtpaar was bereid om met studenten en medewerkers op de foto te gaan. (Foto: Lucas Bolsius)

Koningshuis zet tanden in mbo-talent tijdens lunch Koningsdag

Amersfoort - Na maandenlange voorbereidingen kan MBO Amersfoort met trots melden dat studenten van Hotelschool Amersfoort de koninklijke familie persoonlijk mochten ontvangen tijdens Koningsdag 2019. Leerhotel het Klooster vormde deze dag de uitvalsbasis voor het gehele koninklijke gezelschap, voor en na de route door de stad.

Studenten toonden hun uitstekende vakmanschap en verzorgden tot in de puntjes een ontvangst, lunch en afsluitende receptie. Een speciale zaal werd ingericht als huiskamer, zodat het gezelschap zich voor en na de route thuis zou voelen in het hotel. Studenten van de School voor Veiligheid ondersteunden de beveiliging van het koninklijk huis. Studenten hoorden pas 's ochtends hoe bijzonder hun werkdag zou worden.
Student Jolijn: ''Wat een topdag! Mag je zomaar Willem-Alexander en Máxima als eerste een hand geven. Die ga ik voorlopig niet wassen.''

''Het mogen verzorgen en serveren van de lunch was voor de studenten de kers op de taart, want wie kan zeggen dat hij in zijn studententijd al zulke hooggeplaatste gasten heeft mogen ontvangen?'', aldus Bert van Wede, directeur Onderwijs in Bedrijf, ''een absoluut hoogtepunt in twaalf jaar Leerhotel.'' Het koninklijk echtpaar was vervolgens bereid om met studenten en medewerkers op de foto te gaan. Een foto die bovendien gemaakt is door burgemeester Lucas Bolsius.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden