Minicursus over solitaire bijen

Amersfoort - Woensdag 1 mei en zaterdag 4 mei geeft de Natuuracademie een minicursus Solitaire bijen.

Waar honingbijen en enkele soorten hommels een sociale levenswijze hebben, doet de solitaire bij alles alleen: het maken van een nest, het zoeken van voedsel en het leggen van eitjes. Het komt ook wel voor dat nesten die dicht bij elkaar liggen een kolonie vormen, maar dat hoeft niet. Solitaire bijen leven meestal maar een paar weken, de nakomelingen overwinteren soms als larve, soms als pop en soms als imago. Een honingbij kan wel 3 kilometer van haar kolonie een voedselplant (drachtplant) vinden. Wilde bijen vliegen vaak op planten waar honingbijen 'hun neus voor ophalen.

Docent: Jan Smit. De cursus bestaat uit theorie en een excursie. De theorie is op woensdagavond 1 mei van 19.30 tot 21.30 uur in Het Groene Huis, Schothorsterlaan 21 te Amersfoort. De excursie is op zaterdag 4 mei van 10.00 tot 12.00 uur. De locatie wordt op woensdagavond bekend gemaakt.

Je kunt je opgeven per e-mail: cnme@amersfoort.nl. De kosten bedragen € 15,-, inclusief koffie, thee en een hand-out (leden KNNV en IVN Afdeling Amersfoort krijgen € 5,- korting).

De Natuuracademie is een samenwerking van CNME Amersfoort en de regionale afdelingen van KNNV en IVN in Amersfoort en omgeving. Meer info: www.hetgroenehuisamersfoort.nl/natuuracademie.

Meer berichten