Logo amersfoortnu.nl

Filmprogramma De Lieve Vrouw donderdag 25 april t/m woensdag 1 mei

Bekijk het hele filmprogramma op www.lievevrouw.nl.

KONINGSDAG: OP ZA 27 APR VOORSTELLINGEN VANAF 14:00 UUR

Check onze bereikbaarheid rond Koningsdag op www.lievevrouw.nl/koningsdag

MEIVAKANTIE: OP MA 29 APR OOK VOORSTELLINGEN VANAF 12:00 UUR

PREMIÈRES & NIEUW

DIRTY GOD | SACHA POLAK

Jade heeft na een wraakactie van haar ex blijvende littekens opgelopen. Dit heeft alles veranderd, maar ze is sterk. Als eerste Nederlandse productie ooit geselecteerd voor het Sundance Film Festival.

L’HOMME FIDÈLE | LOUIS GARREL

Deze heerlijke romantische komedie met een scherp randje heeft lekkere ingrediënten: liefde, een geheim en een cast met jong talent, waaronder Lily-Rose Depp.

LE JEU | FRED CAVAYÉ

Hoe grappig is het om al je telefoontjes, sms’jes, e-mails en Facebook-berichten te delen met je vrienden? Een groep vrienden test het tijdens een gezellig etentje. Het maakt meer los dan ze hadden voorzien...

MIRAI | MAMORU HOSODA

Hartverwarmende animé film (Oscarnominatie Beste Animatiefilm ). De vierjarige Kun kan maar moeilijk omgaan met de komst van zijn babyzusje Mirai. Maar dan ontdekt hij een magische tijdreispoort in zijn achtertuin.


SPECIALS

THE ROYAL OPERA

DI 30 APR 19:45 UUR (LIVE)

FAUST | CHARLES GOUNOD

Ervaar de decadentie en elegantie van het Parijs uit de jaren 1870 in David McVicars spectaculaire productie van Gounods meest geliefde opera.

EXTENDED VERSION

ZO 28 APR 20:50, DI 30 APR 15:30 & WO 1 MEI 12:15

A STAR IS BORN | BRADLEY COOPER

De extra lange versie heeft nóg meer liedjes! Niet te missen!

GEPROLONGEERD

MIEL-EMILE | PETER VAN HOUTEN

De inmiddels bijna 80-jarige Emile blikt in deze docu terug op zijn jeugd met een dictatoriale vader; kunstenaar Pierre Raaijmakers. Eén ding weet hij zeker: zonder zijn moeder was zijn jeugd de hel op aarde geweest.

Ook te zien op Picl

VOX LUX | BRADY CORBET

Dit oogstrelende, satirische drama volgt de carrière van popidool Celeste (Natalie Portman). De film reflecteert daarbij op de ingrijpende en gewelddadige veranderingen in de Amerikaanse samenleving. Singer-songwriter Sia verzorgde de soundtrack.

HEINZ | PIET KROON

Deze avondvullende tekenfilm is gebaseerd op de prettig-gestoorde strips over de nukkige kater Heinz. Hij krijgt onder meer te maken met boze boskabouters en verbolgen Belgen. Niet geschikt voor kleine kinderen.

LE GRAND BAIN | GILLES LELLOUCHE

Een groep gedeprimeerde veertigers vormt het eerste lokale mannenteam synchroonzwemmen. Hun trainster Delphine is een voormalig zwemkampioene die aan lager wal is geraakt. ‘Le Grand Bain’ is een ontroerende feelgoodfilm over het leven zoals het komt.

GOD ONLY KNOWS | MIJKE DE JONG

Voor haar nieuwste film strikte Mijke de Jong (‘Layla M.’) drie topacteurs. Marcel Musters, Elsie De Brauw en Monic Hendrickx zijn de protagonisten in een droogkomisch, wrang familiedrama rond de door wereldleed gekwelde broer Thomas.

Ook te zien op Picl

THE WHITE CROW | RALPH FIENNES

Het waargebeurde verhaal van de legendarische Russische danser Rudolf Noerejev, gespeeld door topdanser Oleg Ivenko, die in 1961 naar het vrije Westen vluchtte.

GLORIA BELL | SEBASTIÁN LELIO

Gloria Bell (Julianne Moore) is een onafhankelijke vijftiger die een ongemakkelijke romance begint met Arnold (John Turturro). Sebastián Lelio (van Oscarwinnaar ‘Una mujer fantástica’ en ‘Disobedience’) maakte een remake van zijn Chileense versie uit 2013.

A PRIVATE WAR | MATTHEW HEINEMAN

Rosamund Pike speelt de Britse Marie Colvin; een van de meest gevierde oorlogscorrespondenten van deze tijd. Dat ze nooit netjes achter de frontlinie bleef, kwam haar duur te staan.

GREEN BOOK | PETER FARRELLY
Deze Golden Globe én Oscarwinnaar (Beste Film) vertelt het hartverwarmende, waargebeurde verhaal van de donkere pianist Don Shirley (Mahershala Ali uit 'Moonlight') en zijn blanke lijfwacht (Viggo Mortensen). Samen reizen ze in 1962 door het racistische zuiden van Amerika.

DOCUMENTAIRES

THEY SHALL NOT GROW OLD | PETER JACKSON

Deze baanbrekende docu van Peter Jackson (‘The Lord of the Rings’) over soldaten aan het front van WO I op basis van oude beelden is een meesterwerk.

CARAVAGGIO THE SOUL AND THE BLOOD | JESUS GARCES LAMBERT

Deze spannende kunstfilm vertelt het verhaal van Caravaggio; een revolutionaire en getormenteerde kunstenaar die derhalve niet geliefd was bij zijn tijdgenoten.

HET PÄRT GEVOEL | PAUL HEGEMAN

Musici, kunstenaars en een techno-componist zijn op zoek naar 'het Pärt gevoel', in deze documentaire over de componist Arvo Pärt.

Ook te zien op Picl

DE TOORTS: LA VITA BELLA DI CASPAR VAN WITTEL | JAN SNOERWANG

In het buitenland wordt hij in één adem genoemd met o.a. Rembrandt en Vermeer. Maar in Nederland is de Amersfoortse schilder Caspar van Wittel (1652) nauwelijks bekend. Hoog tijd om daar verandering in te brengen.

JEUGD

CIRCUS NOËL (6+) | DENNIS BOTS

Gouden Kalfwinnaar Dennis Bots (‘Oorlogsgeheimen’) brengt op basis van de gelijknamige succesvolle jeugdserie de film ‘Circus Noël’. De jonge hoofdrolspelers krijgen versterking van onder meer Tygo Gernandt, Rick Paul van Mulligen en Rosa Reuten.

MIRAI | MAMORU HOSODA

'Mirai' (Oscarnominatie Beste Animatiefilm) is een hartverwarmende animé film van Mamoru Hosoda. De vierjarige Kun kan maar moeilijk omgaan met de komst van zijn babyzusje Mirai. Maar dan ontdekt hij een magische tijdreispoort in zijn achtertuin.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuws uit Utrecht

Meer nieuws uit Utrecht >

Nieuwsoverzicht

Meer berichten