Kom op Koningsdag naar De Nieuwe Stad en speel o.a. arcade klassiekers als Pacman, Tetris en Snake met een mega Commodore 64 joystick.
Kom op Koningsdag naar De Nieuwe Stad en speel o.a. arcade klassiekers als Pacman, Tetris en Snake met een mega Commodore 64 joystick. (Foto: De Nieuwe Stad)

Koningsdag in 'De Nieuwe Stad'

De Nieuwe Stad in Amersfoort - een dynamische microstad met ruimte om te werken, leren en verblijven - kleurt het weekend van 27 april extra oranje met een gevarieerd programma voor iedereen.

door Hetty Heijne

AMERSFOORT - "We hebben genoeg te doen tijdens zowel Koningsdag en Koningsnacht", vertelt Marike de Meester, Project- en Communicatiemedewerker bij De Nieuwe Stad. "Naast het swingende muziekprogramma op het Eemplein hebben we een relaxte Koningsnacht met een film The Red Turtle die voor alle nationaliteiten geschikt is. In deze film vertellen de beelden en de muziek het verhaal zonder dat er in gesproken wordt".

Ook Koningsdag kent een gevarieerd programma: "In de Oude Fabriekstraat en rondom de oude Prodentfabriek wordt een gezellige kleedjesmarkt gehouden", vervolgt Marike. "Bij de Kinderuniversiteit Amersfoort kun je experimenteren met kleurtjes in het Limonadelaboratorium, er is een beachvolleybaltoernooi king & queen of the beach en Salon De Nieuwe Stad is deze dag geopend en alle opbrengsten gaan naar de actie 'Alpe d'HuZes' voor het KWF. Verder treden er diverse (lokale) artiesten en dj's op en samen met café-restaurant Zandfoort aan de Eem presenteert Partou kinderopvang op Koningsdag een spetterend minifestival".

En er is nog meer... zoals zes kermisattracties met een twist. Deze zijn van het kunstproject De Koude Kermis van mediaontwerp collectief DROPSTUFF.nl. Hier is niets wat het lijkt. Maak een ritje in 'The Fair Grounds', een virtual reality rollercoaster-ride op zogenaamde 'kiddy rides' (ook voor volwassenen!), waag een gokje met de Grab the Pussy grijpmachine, kies je eigen e-nummers in het ZOET-suikerspin-laboratorium, draai een rondje in de Carnaval des Moutons draaimolen - een ode aan de zoötroop, maar dan met Augmented Reality - of speel een computerspel op het grote scherm met een enorme joystick. Moe geworden van alle activiteiten? Kom dan genieten van de zon en rust uit op het terras van Hoog Vuur of probeer de heerlijke wafels van Dora en Ray.

Meer berichten