Filmprogramma De Lieve Vrouw do 18 apr t/m wo 24 apr

Bekijk het hele filmprogramma op www.lievevrouw.nl.

PREMIÈRES & NIEUW

VOX LUX | BRADY CORBET

Dit oogstrelende, satirische drama volgt de carrière van popidool Celeste (Natalie Portman). De film reflecteert daarbij op de ingrijpende en gewelddadige veranderingen in de Amerikaanse samenleving. Singer-songwriter Sia verzorgde de soundtrack.

HEINZ | PIET KROON

Deze avondvullende tekenfilm is gebaseerd op de prettig-gestoorde strips over de nukkige kater Heinz. Hij krijgt onder meer te maken met boze boskabouters en verbolgen Belgen. Niet geschikt voor kleine kinderen.

CIRCUS NOËL | DENNIS BOTS

Gouden Kalfwinnaar Dennis Bots (‘Oorlogsgeheimen’) brengt op basis van de gelijknamige succesvolle jeugdserie de familiefilm ‘Circus Noël’. De jonge hoofdrolspelers krijgen versterking van onder meer Tygo Gernandt, Rick Paul van Mulligen en Rosa Reuten.


SPECIALS

VIVA L’ITALIA - VOORPREMIÈRE

DO 18 APR 19:00 UUR

LA TERRA DELL’ABBASTANZA | DAMIANO D'INNOCENZO, FABIO D'INNOCENZO

De vrienden Mirko en Manolo wonen in de arme wijken van Rome. Ze dromen over vrouwen, seks en geld. Hun leven verandert totaal als ze per ongeluk iemand aanrijden en betrokken raken bij de lokale maffia.

EXTENDED VERSION

VR 19 APR 12:15 UUR & ZO 21 APR 12:15 UUR

A STAR IS BORN | BRADLEY COOPER

Slechts een paar keer bij ons te zien! Remake van een tragisch liefdesverhaal vol originele muziek, met Lady Gaga en Bradley Cooper. Winnaar Oscar Beste Originele Nummer ‘Shallow’. In deze langere versie zitten extra veel liedjes.

GAY

ZO 21 APR 17:00 UUR

SAUVAGE | CAMILLE VIDAL-NAQUET

De 22-jarige Leo zit in de prostitutie. Ondanks de risico's denkt hij niet aan stoppen, maar hoopt hij in zijn werk een beetje liefde en tederheid te vinden. Dan ontmoet hij de liefdevolle Canadese zakenman Claude. Is Leo in staat om zich te binden en zijn milieu vaarwel te zeggen?

PREMIÈRE-FILMCURSUS

DI 23 APR 19:30 UUR

DIRTY GOD | SACHA POLAK

Onder enthousiaste begeleiding van filmdocent Mark Meuldijk ga je graven onder de oppervlakte van deze premièrefilm!

REGISSEUR TE GAST

DI 23 APR 19:45 UUR

MIEL-EMILE | PETER VAN HOUTEN

De inmiddels bijna 80-jarige Emile blikt in deze docu terug op zijn jeugd met een dictatoriale vader; kunstenaar Pierre Raaijmakers. Eén ding weet hij zeker: zonder zijn moeder was zijn jeugd de hel op aarde geweest.

Bij deze speciale vertoning is regisseur Peter van Houten te gast.

KLASSIEKER

WO 24 APR 12:00 UUR

MAURICE | JAMES IVORY

LAATSTE WEEK!

Klassieker naar het boek van E.M. Forster over een homoseksuele relatie rond 1914. James Wilby en Hugh Grant kregen in Venetië samen de prijs voor beste acteur. Regisseur James Ivory hoefde zijn prijs voor beste regie niet te delen.

GEPROLONGEERD

LE GRAND BAIN | GILLES LELLOUCHE

Een groep gedeprimeerde veertigers vormt het eerste lokale mannenteam synchroonzwemmen. Hun trainster Delphine is een voormalig zwemkampioene die aan lager wal is geraakt. ‘Le Grand Bain’ is een ontroerende feelgoodfilm over het leven zoals het komt.

GOD ONLY KNOWS | MIJKE DE JONG

Voor haar nieuwste film strikte Mijke de Jong (‘Layla M.’) drie topacteurs. Marcel Musters, Elsie De Brauw en Monic Hendrickx zijn de protagonisten in een droogkomisch, wrang familiedrama rond de door wereldleed gekwelde broer Thomas.

Ook te zien op Picl

THE WHITE CROW | RALPH FIENNES

Het waargebeurde verhaal van de legendarische Russische danser Rudolf Noerejev, gespeeld door topdanser Oleg Ivenko, die in 1961 naar het vrije Westen vluchtte.

THEY SHALL NOT GROW OLD | PETER JACKSON

Deze baanbrekende docu van Peter Jackson (‘The Lord of the Rings’) over soldaten aan het front van WO I op basis van oude beelden is een meesterwerk.

GLORIA BELL | SEBASTIÁN LELIO

Gloria Bell (Julianne Moore) is een onafhankelijke vijftiger die een ongemakkelijke romance begint met Arnold (John Turturro). Sebastián Lelio (van Oscarwinnaar ‘Una mujer fantástica’ en ‘Disobedience’) maakte een remake van zijn Chileense versie uit 2013.

GRÂCE À DIEU | FRANÇOIS OZON

LAATSTE WEEK!

François Ozon is een van de belangrijkste hedendaagse Franse filmmakers. Zijn nieuwe film, gebaseerd op ware feiten, gaat over Alexandre die kindermisbruik binnen de kerk aan de kaak stelt.

THE AFTERMATH | JAMES KENT

LAATSTE WEEK!

Keira Knightley speelt de Engelse Rachael die in 1946 met haar man in het naoorlogse Hamburg gaat wonen. Ze delen het huis met een Duitse weduwnaar en zijn getraumatiseerde dochter. Dat leidt tot intriges van formaat.

A PRIVATE WAR | MATTHEW HEINEMAN

Rosamund Pike speelt de Britse Marie Colvin; een van de meest gevierde oorlogscorrespondenten van deze tijd. Dat ze nooit netjes achter de frontlinie bleef, kwam haar duur te staan.

GREEN BOOK | PETER FARRELLY
Deze Golden Globe én Oscarwinnaar (Beste Film) vertelt het hartverwarmende, waargebeurde verhaal van de donkere pianist Don Shirley (Mahershala Ali uit 'Moonlight') en zijn blanke lijfwacht (Viggo Mortensen). Samen reizen ze in 1962 door het racistische zuiden van Amerika.

DOCUMENTAIRES

CARAVAGGIO THE SOUL AND THE BLOOD | JESUS GARCES LAMBERT

Deze spannende kunstfilm vertelt het verhaal van Caravaggio; een revolutionaire en getormenteerde kunstenaar die derhalve niet geliefd was bij zijn tijdgenoten.

HET PÄRT GEVOEL | PAUL HEGEMAN

Musici, kunstenaars en een techno-componist zijn op zoek naar 'het Pärt gevoel', in deze documentaire over de componist Arvo Pärt.

Ook te zien op Picl

DRØMMELAND | JOOST VAN DER WIEL

LAATSTE WEEK!

Deze documentaire observeert hoe de 60-jarige Nils zich terugtrekt in een kleine houten hut in de bergen in Noorwegen. Maar de behoefte om zijn isolement via zijn mobieltje te delen met de buitenwereld blijkt onweerstaanbaar.

Ook te zien op Picl

DE TOORTS: LA VITA BELLA DI CASPAR VAN WITTEL | JAN SNOERWANG

In het buitenland wordt hij in één adem genoemd met o.a. Rembrandt en Vermeer. Maar in Nederland is de Amersfoortse schilder Caspar van Wittel (1652) nauwelijks bekend. Hoog tijd om daar verandering in te brengen.

JEUGD

CIRCUS NOËL | DENNIS BOTS

Gouden Kalfwinnaar Dennis Bots (‘Oorlogsgeheimen’) brengt op basis van de gelijknamige succesvolle jeugdserie de film ‘Circus Noël’. De jonge hoofdrolspelers krijgen versterking van onder meer Tygo Gernandt, Rick Paul van Mulligen en Rosa Reuten.

Meer berichten