De herinnering levend houden

Amersfoort - “Wat is verankerd en geschreven in vele harten en op papier, houdt het vergankelijke in leven, brengt oude tijden weer naar hier.” Op woensdagavond 1 mei (aanvang 19.30 uur) is dichter en columniste Nynke Geertsma te gast in KAdE-cafe. Zij draagt gedichten voor over oorlog en vrijheid.

Daarnaast zijn unieke amateurbeelden te zien van Amersfoort in oorlogstijd en van de bevrijding. De beelden worden muzikaal begeleid door gitarist Peter Smit en bassist Jeroen de Valk en toegelicht door Henk van Tilburg, senior collectiebeheerder bij Archief Eemland.
Schrijfster Herma Klein Kranenberg leest indrukwekkende en ontroerende fragmenten voor uit het oorlogsdagboek van Greet Haas-Bouma (1929). Zij woonde met haar ouders in de Reigerstraat. In de periode oktober 1944 tot net na de bevrijding in mei 1945 hield zij een dagboek bij. Het dagboek geeft een bijzonder inkijkje in de impact van de dagelijkse gebeurtenissen in Amersfoort zo’n 74 jaar geleden. Bezoekers zijn van harte welkom om deze bijzondere avond bij te wonen. Kijk voor info&tickets op www.archiefeemland.nl
Met ‘De herinnering levend houden' organiseert Archief Eemland van 8 april t/m 8 mei een afwisselend programma met lezingen, een workshop, poëzie en muziek. Dichter&columnist Nynke Geertsma, onderzoeker Remco Reiding, Holocaustoverlevende Loek de Liever laten zien waarom de herinnering levend houden aan de Tweede Wereldoorlog nog steeds actueel is.

Meer berichten