Logo amersfoortnu.nl


De KeistadLoods is een unieke, circulaire pleisterplaats op bedrijventerrein de Vinkenhoef. 
De KeistadLoods is een unieke, circulaire pleisterplaats op bedrijventerrein de Vinkenhoef.  (Foto: NB)

Drie jaar lang duurzaam werken op de Vinkenhoef

Amersfoort - Vrijdagmiddag 12 april heeft wethouder Koser Kaya de KeistadLoods officieel geopend. De KeistadLoods is een unieke, circulaire pleisterplaats op bedrijventerrein de Vinkenhoef.


Gemeente Amersfoort heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Om duurzame initiatieven in de stad een kans te bieden zich te ontwikkelen, heeft gemeente Amersfoort een leegstaande loods met buitenterrein voor drie jaar ter beschikking gesteld aan stichting KeistadLoods. De initiatieven die aan de slag gaan op deze circulaire pleisterplaats, zijn divers: van Stadswormerij en meubelmakers tot Tiny Houses. De ambities zijn echter gelijk; werken volgens circulaire principes en zo bijdragen aan een meer duurzame stad.

De volgende initiatieven zijn gehuisvest in de KeistadLoods: Tiny Houses 4 Amersfoort / Dutch Barn / de Stadswormerij / KeistadHout / Bio3dome / 100%Recycle.


Wethouder Fatma Koser Kaya is enthousiast over de circulaire pleisterplaats: "Met de KeistadLoods hebben we nu een geweldige plek waar gedreven initiatiefnemers het circulair ondernemen tot een hoger niveau kunnen brengen. Om onze wereld duurzamer te maken, hebben we innovatie en lef nodig, en dat komt hier nu mooi bij elkaar."

Meer berichten