Logo amersfoortnu.nl


Esmée de Korte wil graag de provincie Utrecht vertegenwoordigen op de landelijke verkiezing.
Esmée de Korte wil graag de provincie Utrecht vertegenwoordigen op de landelijke verkiezing. (Foto: Adriënne Nijssen)

Amersfoortse Esmée is finalist bij Miss Beauty Utrecht

"Op missverkiezingen rust een stigma," zegt Esmée de Korte. "Veel mensen denken dat de deelneemsters alleen maar domme blondjes zijn. Ik denk dat ik wel wil bewijzen dat het niet zomaar iets is, dat het niet alleen om schoonheid gaat. Je moet je ook inzetten voor het goede doel. En dat is dit jaar de LINDA.foundation."

door Adriënne Nijssen

Amersfoort - Esmée staat in de finale van de Miss Beauty of Utrecht Verkiezing en ze heeft goed over haar deelname nagedacht. "Ik denk overal goed over na, dus ook hierover," lacht ze. "Ik ben gescout in de Levi's Store toen ik een spijkerbroek kocht. Een van de werkneemsters, Ilse heet ze, werd vorig jaar tweede bij deze verkiezing en ze vroeg me of ik wel eens nagedacht had over een missverkiezing. Ze legde me van alles uit en na een tijd van twijfelen of dit wel bij me paste besloot ik mee te doen. Omdat ik gescout was mocht ik direct naar de casting."

Esmée is best wel onzeker en ze houdt niet van aandacht. "Dat laatste is niet helemaal waar, ik kan er niet zo goed mee omgaan. Mensen hebben echt vooroordelen. Zo verwacht iedereen dat ik voor schoonheidsspecialiste studeer, maar ik studeer bedrijfskunde. Niemand verwacht dat van mij."

Om geld in te zamelen plaatste Esmée bij de emballage-inname een potje waar mensen het bonnetje van de lege flessen in konden doen. "Ik haalde ook lege flessen op bij mensen thuis die ik dan zelf inleverde. En ik heb bedrijven benaderd die gedoneerd hebben voor het goede doel."

Maar liefst 30 procent van de einduitslag is voor de inzet tijdens het proces. "Hoeveel je inzamelt voor het goede doel, maar ook hoe je je gedraagt naar de andere kandidaten. Het is belangrijk dat je ze goed support. Achterbaks zijn hoort niet bij een miss."

En kennis is belangrijk. "Tijdens de derde ronde moet ik een kaartje trekken en dan staat daar bijvoorbeeld plastic soep op. Daar moet ik dan over vertellen. Maar er zijn veel maatschappelijke onderwerpen, dus ik moet veel voorbereiden en het nieuws volgen."

Mocht Esmée winnen, dan gaat ze Utrecht vertegenwoordigen op de landelijke verkiezing. "Ik heb twee kansen. In de finale wordt niet alleen de Miss Beauty maar ook de Miss Intercontinental gekozen.En mocht ik niet als een van deze twee gekozen worden, dan houdt het miss-avontuur voor mij hier op. Ik heb veel fotoshoots gehad en wie weet wat daar dan nog uitrolt."

De LINDA.foundation stelt zich ten doel cadeaukaarten te geven aan gezinnen met kinderen die zich in een financieel benarde positie bevinden. Vanaf de start in 2013 zijn al meer dan 16.000 gezinnen gesteund. De komende jaren hoopt de foundation nóg meer gezinnen blij te kunnen maken. Dat doen ze in de vorm van een pakket cadeaubonnen waarmee deze gezinnen eens lekker kunnen eten, een cadeautje in de schoen kunnen krijgen en nieuwe kleding kunnen kopen.

Begunstigde gezinnen kiest de foundation niet zelf, zij worden aangebracht via gespecialiseerde instanties en gemeentes die zelf al streng selecteren en controleren.

Alle giften worden voor 100% aangewend voor de aanschaf van de cadeaukaarten. De deelnemende bedrijven sponsoren de LINDA.foundation door meer geld op de cadeaukaarten te zetten dan betaald wordt. Doet u in 2019 een sponsoring van 35 euro dan wordt dat een cadeaukaart ter waarde van 50 euro. Die laatste 15 euro wordt door het bedrijf aangevuld.

De overheadkosten van de LINDA.foundation worden zo laag mogelijk gehouden gaan niet van de donaties af. Ze worden betaald door Linda de Mol zelf en door uitgeverij Mood for Magazines.

De verkiezing vindt plaats op 20 april in Theater de Lampegiet in Veenendaal. Deuren open 19.00 uur, start show 19.30 uur einde finale 23.00 uur. Bel voor kaartje(s) naar Esmée, 06 - 53535226. Wil je op Esmée stemmen, sms dan Poll Utrecht Esmee naar 3010. Dat kan tot 20 april.

Meer berichten