Deel van de cover van Reus Robodor.
Deel van de cover van Reus Robodor. (Foto: EPTE)

'Amersfoorts' prentenboek: Reus Robodor

Amersfoort - Afgelopen week zag een nieuw Amersfoorts initiatief het levenslicht. Het betreft de uitgave van een kinderboek voor de jongste leeftijdscategorie: 'Reus Robodor - Dansen op de wolken'.

Reus Robodor is een prentenboekje voor de leeftijd 0-5 jaar. De creatieven zijn Hans Mader en Mieke Honingh. Hans tekende voor de illustraties. Hij heeft een jarenlange ervaring. Zijn cartoons, tekeningen en schilderijen zijn te zien op www.hansmader.nl. Dit jaar waren twee van zijn schilderijen te bezichtigen in het Nederlands Stripmuseum in Groningen.

De Amersfoortse Mieke Honingh is altvioliste in het Metropole Orkest. Daarnaast is ze actief als dirigent van amateurorkesten. Dat ze kan schrijven bewijst ze met de door haar 'gecomponeerde' vlot lopende rijmzinnen die - zo bleek in het voortraject - goed overkomen bij de kleintjes.
'Dansen op de wolken' is het eerste boekje in een langere reeks. Het plan van uitgever EPTE is om jaarlijks één of twee nieuwe uitgaven te publiceren over de avonturen van Reus Robodor, zijn vriendinnetje Jantien en andere leuke figuren.
De eersteling ligt inmiddels bij meerdere boekhandels in het land. En in Amersfoort bij Riemer (Emiclaer), boekhandel Veenendaal (Langestraat) en de Algemene Boekhandel op de Leusderweg. De opmaak (Studio Remwerk) en de drukker (Wilco) maken het Amersfoortse gezicht compleet.

Meer informatie is te vinden op www.robodor.nl.

Meer berichten