Logo amersfoortnu.nl


Het diamanten jubileum werd in familiekring gevierd.
Het diamanten jubileum werd in familiekring gevierd. (Foto: Ronald Kersten Fotografie)

Bezoek voor 60-jarig bruidspaar Van Barreveld

Dinsdag 2 april waren de heer en mevrouw Van Barreveld-Polman 60 jaar getrouwd. Burgemeester Lucas Bolsius bracht het bruidspaar woensdag 3 april een felicitatiebezoek in hun woning aan de Zandbergenlaan.

Amersfoort - Het bruidspaar leerde elkaar kennen in 1954 in de kerk in Amersfoort. De heer Van Barreveld was lid van het Christelijke Tambour- en Pijperkorps Juliana en vroeg mevrouw Van Barreveld-Polman mee naar uitvoeringen, waarna de relatie serieuzer werd.

Mevrouw Van Barreveld-Polman werkte destijds als coupeuse en verkoopster bij A P op het Julianaplein in Amersfoort. Na het huwelijk in 1959 nam zij de zorg voor het huishouden en hun vijf zonen op zich. Inmiddels hebben ze negen kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

De heer Van Barreveld ging als jonge militair naar Nieuw-Guinea en werkte na het huwelijk als auto- en tankmonteur bij Defensie. Ook werkte hij als schrijver. Mevrouw Van Barreveld-Polman hield van handwerken en zingen. Naast zijn liefde voor de muziekvereniging verzamelde de heer Van Barreveld munten, suikerzakjes en sigarenbandjes. Ze zijn beiden echte dierenvrienden, in het verleden hadden ze honden, vogels en knaagdieren.

Meer berichten