Logo amersfoortnu.nl

Filmprogramma De Lieve Vrouw do 4 t/m wo 10 apr

Bekijk het hele filmprogramma op www.lievevrouw.nl.
 

PREMIÈRES & NIEUW

GLORIA BELL | SEBASTIÁN LELIO

Gloria Bell (Julianne Moore) is een onafhankelijke vijftiger die een ongemakkelijke romance begint met Arnold (John Turturro). Sebastián Lelio (van Oscarwinnaar ‘Una mujer fantástica’ en ‘Disobedience’) maakte een remake van ‘Gloria’ uit 2013.

GRÂCE À DIEU | FRANÇOIS OZON

François Ozon is een van de belangrijkste hedendaagse Franse filmmakers. Zijn nieuwe film, gebaseerd op ware feiten, gaat over Alexandre die kindermisbruik binnen de kerk aan de kaak stelt.

GOD ONLY KNOWS | MIJKE DE JONG

Voor haar nieuwste film strikte Mijke de Jong (‘Layla M.’) drie topacteurs. Marcel Musters, Elsie De Brauw en Monic Hendrickx zijn de protagonisten in een droogkomisch, wrang familiedrama rond de door wereldleed gekwelde broer Thomas.

HET PÄRT GEVOEL | PAUL HEGEMAN

Musici, kunstenaars en een techno-componist zijn op zoek naar 'het Pärt gevoel', in deze documentaire over de componist Arvo Pärt.

Ook te zien op Picl


SPECIALS

LANGE VERSIE

ZO 7 APR 16:55 UUR

A STAR IS BORN | BRADLEY COOPER

Remake van een tragisch liefdesverhaal vol originele muziek met Lady Gaga en Bradley Cooper. Winnaar Oscar Beste Originele Nummer ‘Shallow’. In deze langere versie zitten extra veel liedjes!

KLASSIEKER

ZO 7 APR 20:20 UUR

MAURICE | JAMES IVORY

Klassieker naar het boek van E.M. Forster over een homoseksuele relatie rond 1914. James Wilby en Hugh Grant kregen in Venetië samen de prijs voor Beste Acteur. Regisseur James Ivory hoefde zijn prijs voor beste regie niet te delen.

MOVIES THAT MATTER

MA 8 APR 19:15 UUR

ACUSADA | GONZALO TOBAL

Deze spannende rechtbankthriller gaat over de gevolgen voor de betrokkenen op basis van de impact van beeldvorming door media in tijden van 24-uur-nieuws en social media.

GAY

MA 8 APR 20:30 UUR

SAUVAGE | CAMILLE VIDAL-NAQUET

De 22-jarige Leo zit in de prostitutie. Ondanks de risico's denkt hij niet aan stoppen, maar hoopt hij in zijn werk een beetje liefde en tederheid te vinden. Dan ontmoet hij de liefdevolle Canadese zakenman Claude. Is Leo in staat om zich te binden en zijn milieu vaarwel te zeggen?

Ook te zien op Picl

PREMIÈRE FILMCURSUS

DI 9 APR 19:30 UUR

GOD ONLY KNOWS | MIJKE DE JONG

Onder enthousiaste begeleiding van filmdocent Mark Meuldijk ga je graven onder de oppervlakte van deze premièrefilm.

GEPROLONGEERD

THE AFTERMATH | JAMES KENT

Keira Knightley speelt de Engelse Rachael die in 1946 met haar man in het naoorlogse Hamburg gaat wonen. Ze delen het huis met een Duitse weduwnaar en zijn getraumatiseerde dochter. Dat leidt tot intriges van formaat.

BON DIEU! 2 | PHILIPPE DE CHAUVERON

Na het grote succes van komedie Bon Dieu! zijn de families Verneuil en Koffi terug! Opnieuw wordt het Franse echtpaar Claude en Marie Verneuil geconfronteerd met een familiecrisis. Heerlijke, Franse komedie!

A PRIVATE WAR | MATTHEW HEINEMAN

Rosamund Pike speelt de Britse Marie Colvin; een van de meest gevierde oorlogscorrespondenten van deze tijd. Dat ze nooit netjes achter de frontlinie bleef, kwam haar duur te staan.

WAJIB | ANNEMARIE JACIR

De nieuwe film van de baanbrekende Palestijnse regisseur Annemarie Jacir gaat over een buitengewone vader-zoon relatie waarin niet alleen de warmte van de familiebanden centraal staat, maar ook de ergernissen daarover.

Ook te zien op Picl

LAZZARO FELICE | ALICE ROHRWACHER

De jonge edelman Tancredi vraagt hulp aan de goedgelovige Lazzaro bij het in scène zetten van zijn eigen ontvoering. Alice Rohrwacher won met haar wonderbaarlijke vertelling de prijs voor het Beste Scenario in Cannes.

Ook te zien op Picl

SUNSET | LÁSZLÓ NEMES

De nieuwe film van Oscarwinnaar László Nemes ('Son of Saul') gaat over Írisz, een jonge vrouw die vlak voor WO I in Boedapest op zoek gaat naar antwoorden over haar verleden. Er volgt een mysterieuze zoektocht.

GREEN BOOK | PETER FARRELLY
Deze Golden Globe én Oscarwinnaar (Beste Film) vertelt het hartverwarmende, waargebeurde verhaal van de donkere pianist Don Shirley (Mahershala Ali uit 'Moonlight') en zijn blanke lijfwacht (Viggo Mortensen). Samen reizen ze in 1962 door het racistische zuiden van Amerika.

WERK OHNE AUTOR | FLORIAN HENCKEL VON DONNERSMARCK
Kunstenaar Kurt ontsnapt uit Oost-Duitsland, maar lijdt nog steeds door zijn jeugd onder de nazi's. In deze film van de regisseur van 'Das Leben der Anderen' komen liefde, haat, macht, kunst, geschiedenis en politiek samen.

DOCUMENTAIRES

DRØMMELAND | JOOST VAN DER WIEL

Deze documentaire observeert hoe de 60-jarige Nils zich terugtrekt in een kleine houten hut in de bergen in Noorwegen. Maar de behoefte om zijn isolement via zijn mobieltje te delen met de buitenwereld blijkt onweerstaanbaar.

Ook te zien op Picl

‘NU VERANDERT ER LANGZAAM IETS’ | MINT FILM OFFICE

Therapie met dieren, een training ‘omgaan met spanning en agressie’ en een vlogger die haar gestreste volgers probeert te kalmeren met zachte, ontspannende geluiden... Deze docu is verkozen tot beste Nederlandse documentaire op IDFA.

Ook te zien op Picl

DE TOORTS: LA VITA BELLA DI CASPAR VAN WITTEL | JAN SNOERWANG

In het buitenland wordt hij in één adem genoemd met o.a. Rembrandt en Vermeer. Maar in Nederland is de Amersfoortse schilder Caspar van Wittel (1652) nauwelijks bekend. Hoog tijd om daar verandering in te brengen.

JEUGD

DE FABELTJESKRANT & DE GROTE DIERENBOS-SPELEN (AL) | FREEK QUARTIER

Hatsikidee! Vijftig jaar na de eerste uitzending van 'De Fabeltjeskrant' komen Meneer de Uil, Juffrouw Ooievaar, Meneer de Raaf en Ed en Willem de Bever terug met nieuwe avonturen uit het Grote Dierenbos.

BUURMAN & BUURMAN WINTERPRET! (AL) | MAREK BESEM

Buurman & Buurman zijn terug met nieuwe avonturen. Ook dit keer gaat er weer van alles mis tijdens het klussen in het nieuwe huis. Wie anders dan de Buurmannen kunnen een nieuwe keuken aanleggen en daarbij de badkamer volledig in puin leggen?

Meer berichten