Logo amersfoortnu.nl


Het reparatieteam van Repair Café Liendert-Rustenburg.
Het reparatieteam van Repair Café Liendert-Rustenburg. (Foto: R. Hoffman)

Feestelijke opening Repair Café Liendert-Rustenburg

Amersfoort - We kopen steeds meer spullen en gooien ook steeds meer weg. Aan de mogelijkheid om een kapot product te repareren wordt vaak niet meer gedacht. Het motto van het Repair Café is dan ook: Weggooien? Mooi niet!. Daarom hebben de initiatiefnemers, Stichting Het Huis van Bartels en het Pro33 College, het nieuwe repair café samen opgezet. Een repair café in de wijk helpt onder meer om de samenleving duurzamer te maken en kan een bijdrage leveren aan een betere sociale samenhang.

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke voorzieningen die draaien om (samen) repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc. Ook zijn deskundige vrijwilligers aanwezig, met reparatiekennis en vaardigheden op allerlei terreinen.

Bezoekers nemen van thuis defecte of kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee. Of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders. Het Repair Café Liendert-Rustenburg zal elke eerste vrijdag van de maand geopend zijn van 10.30u tot 13.30u. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via mail info@hethuisvanbartels.nl , telefonisch 06-42010302 of bezoek de website www.repaircafeliendert.nl

Op vrijdag 5 april om 11.00 uur zal het nieuwe Repair Café Liendert-Rustenburg, dat gehuisvest is in de grote kas op het schoolplein van Pro33 College aan de Wiekslag 50, feestelijk worden geopend. U bent van harte welkom.

Meer berichten