Logo amersfoortnu.nl

Filmprogramma De Lieve Vrouw do 28 maart t/m wo 3 april

Filmprogramma De Lieve Vrouw van do 28 mrt t/m wo 3 apr

PREMIÈRES

THE AFTERMATH | JAMES KENT

Keira Knightley speelt de Engelse Rachael die in 1946 met haar man in het naoorlogse Hamburg gaat wonen. Ze delen het huis met een Duitse weduwnaar en zijn getraumatiseerde dochter. Dat leidt tot intriges van formaat.

BON DIEU 2 | PHILIPPE DE CHAUVERON

Na het grote succes van komedie Bon Dieu! zijn de families Verneuil en Koffi terug! Opnieuw wordt het Franse echtpaar Claude en Marie Verneuil geconfronteerd met een familiecrisis. Heerlijke, Franse komedie!

A PRIVATE WAR | MATTHEW HEINEMAN

Rosamund Pike speelt de Britse Marie Colvin; een van de meest gevierde oorlogscorrespondenten van deze tijd. Dat ze nooit netjes achter de frontlinie bleef, kwam haar duur te staan.

WAJIB | ANNEMARIE JACIR

De nieuwe film van de baanbrekende Palestijnse regisseur Annemarie Jacir gaat over een buitengewone vader-zoon relatie waarin niet alleen de warmte van de familiebanden centraal staat, maar ook de ergernissen daarover.

Vanaf 28 mrt ook te zien op Picl

DRØMMELAND | JOOST VAN DER WIEL

Deze documentaire observeert hoe de 60-jarige Nils zich terugtrekt in een kleine houten hut in de bergen in Noorwegen. Maar de behoefte om zijn isolement via zijn mobieltje te delen met de buitenwereld blijkt onweerstaanbaar.

Vanaf 28 mrt ook te zien op Picl

OSCARFILM

ZO 31 MRT 16: 40 UUR, DI 2 APR 16:10 UUR

A STAR IS BORN (LANGE VERSIE)

Regie: Bradley Cooper

Remake van een tragisch liefdesverhaal vol originele muziek met Lady Gaga en Bradley Cooper. Winnaar Oscar Beste Originele Nummer ‘Shallow’.

Nog twee maal te zien in als extra lange versie


SPECIALS

THE ROYAL OPERA

DI 2 APR 19:15 UUR

LA FORZA DEL DESTINO | GIUSEPPE VERDI

Christof Loy regisseert een zangerscast vol sterren waaronder Anna Netrebko, Jonas Kaufmann en Ludovic Tezier in Verdi’s epische opera, gedirigeerd door Antonio Pappano.

Live vanuit Londen

KLASSIEKER

MAURICE | JAMES IVORY
zo 31 mrt 19:35 uur

Klassieker naar het boek van E.M. Forster over een homoseksuele relatie rond 1914. James Wilby en Hugh Grant kregen in Venetië samen de prijs voor beste acteur. Regisseur James Ivory hoefde zijn prijs voor beste regie niet te delen.

GEPROLONGEERD

LAZZARO FELICE

Regie: Alice Rohrwacher

De jonge edelman Tancredi vraagt hulp aan de goedgelovige Lazzaro bij het in scène zetten van zijn eigen ontvoering. Alice Rohrwacher won met haar wonderbaarlijke vertelling de prijs voor het Beste Scenario in Cannes.

Onderdeel van Viva L’Italia
Do 28 mrt, 19.00 uur, Dante Alighieri Filmavond

Ook te zien op Picl

SUNSET

Regie: László Nemes

De nieuwe film van Oscarwinnaar László Nemes ('Son of Saul') gaat over Írisz, een jonge vrouw die vlak voor WO I in Boedapest op zoek gaat naar antwoorden over haar verleden. Er volgt een mysterieuze zoektocht.

HIGH LIFE - LAATSTE WEEK

Regie: Claire Denis

Een fascinerende sci-fi thriller over Monte (Robert Pattinson) die met zijn dochter Willow onderdeel is van een groep gevangenen in de ruimte. Ze blijken de seksuele proefkonijnen te zijn van een arts (Juliette Binoche).

THE BEAST IN THE JUNGLE – LAATSTE WEEK

Regie: Clara van Gool

Tegen de achtergrond van een afgelegen Engels landhuis speelt het raadselachtige liefdesverhaal van John en May. Ze hebben elkaar al eerder ontmoet, toch? Gebaseerd op de novelle van Henry James uit 1903.

PÁJAROS DE VERANO - LAATSTE WEEK

Regie: Ciro Guerra

Eén clan, één familie, één territorium dat bewaakt moet worden en heel veel marihuana. Een adembenemend gefilmd verhaal over de start van de Colombiaanse drugshandel in de jaren 70.

THE MULE - LAATSTE WEEK

Regie: Clint Eastwood

Hollywoodveteraan Clint Eastwood (88) speelt zelf de hoofdrol in zijn nieuwste film gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een veteraan uit de Tweede Wereldoorlog die als tachtiger drugsdealer werd voor een drugskartel.

ON THE BASIS OF SEX

Regie: Mimi Leder

Waargebeurd verhaal over Ruth Bader Ginsburg die rechten studeerde in een tijd dat het voornaamste recht van de vrouw het aanrecht was. Ze schopte het desondanks tot rechter van het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten.

GREEN BOOK
Regie: Peter Farrelly
Deze Golden Globe én Oscarwinnaar (Beste Film) vertelt het hartverwarmende, waargebeurde verhaal van de donkere pianist Don Shirley (Mahershala Ali uit 'Moonlight') en zijn blanke lijfwacht (Viggo Mortensen). Samen reizen ze in 1962 door het racistische zuiden van Amerika.

CAPHARNAÜM
Regie: Nadine Labaki
Rechter: "Waarom klaag je je ouders aan?" Zain: "Omdat ze me leven hebben gegeven." Als oudste kind van het gezin moet Zain van 12 werken. Hij loopt weg en gaat op een ongelooflijke reis.

WERK OHNE AUTOR
Regie: Florian Henckel von Donnersmarck
Kunstenaar Kurt ontsnapt uit Oost-Duitsland, maar lijdt nog steeds door zijn jeugd onder de nazi's. In deze film van de regisseur van 'Das Leben der Anderen' komen liefde, haat, macht, kunst, geschiedenis en politiek samen.

THE FAVOURITE
Regie: Yorgos Lanthimos
Olivia Colman won een Golden Globe én een Oscar voor haar vertolking van de labiele 'queen Anne' in dit kostuumdrama vol zwarte humor. Rachel Weisz en Emma Stone vullen de sterrencast van deze Oscar-winnende film verder aan.

DOCUMENTAIRES

‘NU VERANDERT ER LANGZAAM IETS’

Regie: mint film office

Therapie met dieren, een training ‘omgaan met spanning en agressie’ en een vlogger die haar gestreste volgers probeert te kalmeren met zachte, ontspannende geluiden... Deze docu is verkozen tot beste Nederlandse documentaire op IDFA.

Ook te zien op Picl

DE TOORTS: LA VITA BELLA DI CASPAR VAN WITTEL

Regie: Jan Snoerwang

In het buitenland wordt hij in één adem genoemd met o.a. Rembrandt en Vermeer. Maar in Nederland is de Amersfoortse schilder Caspar van Wittel (1652) nauwelijks bekend. Hoog tijd om daar verandering in te brengen.

Onderdeel van Viva L’Italia

JEUGD

DE FABELTJESKRANT & DE GROTE DIERENBOS-SPELEN (AL)

Regie: Freek Quartier

Hatsikidee! Vijftig jaar na de eerste uitzending van 'De Fabeltjeskrant' komen Meneer de Uil, Juffrouw Ooievaar, Meneer de Raaf en Ed en Willem de Bever terug met nieuwe avonturen uit het Grote Dierenbos.

BUURMAN & BUURMAN WINTERPRET! (AL)

Regie: Marek Besem

Buurman & Buurman zijn terug met nieuwe avonturen. Ook dit keer gaat er weer van alles mis tijdens het klussen in het nieuwe huis. Wie anders dan de Buurmannen kunnen een nieuwe keuken aanleggen en daarbij de badkamer volledig in puin leggen?

MAYA: DE HONINGSPELEN (AL) – LAATSTE WEEK

Regie: Noel Cleary, Sergio Delfino

Het vrolijke en nieuwsgierige bijtje Maya beleeft met Willy en een hele hoop nieuwe insectenvriendjes een spannend avontuur. Ze zetten alles op alles om de eer van hun bijenkorf te verdedigen tijdens de jaarlijkse Honingspelen.

Meer berichten